Ploieşti: Persoanele cu dizabilităţi locomotorii au oferit o lecţie de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Persoanele cu dizabilităţi locomotorii au oferit o lecţie de viaţă
Ploieşti: Persoanele cu dizabilităţi locomotorii au oferit o lecţie de viaţă

Cea de-a doua ediţie a competiţiei „Sportul pentru toţi”, destinată persoanelor adulte cu handicap locomotor asistate în centrele sociale din Prahova s-a desfăşurat la Sala Sporturilor din Ploieşti.

Manifestarea a fost organizată de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Prahova, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Prahova. „Evenimentul reuneşte cei mai buni sportivi din centrele noastre de la Puchenii Mari, Nedelea, Tătărăi şi cele două din Urlaţi. Facem încă o dată dovada că suntem o parte din comunitate şi că şi în aceste unităţi se desfăşoară activităţi similare cu cele pe care le face orice om integrat în comunitate”, a declarat directorul executiv al DASPC Prahova, Vasilica Florea.

Cei 42 de competitori au avut ocazia să se întreacă la fotbal mixt, volei mixt, tenis de masă, şah, atletism şi atletism special în fotoliu rulant. „A fost foarte bine în competiţie, e pentru prima dată când particip la această probă, anul trecut nu m-am înscris”, a declarat Nicolae Rădulescu (53 ani), câştigătorul probei de atletism special în fotoliu rulant.

Sportivi de performanţă
Printre participanţi s-au numărat şi foşti sportivi de performanţă. „Îmi aduc aminte de tinereţe. Este o activitate la care am mai participat şi la care particip cu drag. O fac pentru sănătate. Am practicat baschetul 17 ani, la clubul Farul Constanţa. Am amintiri foarte plăcute... era pe timpul lui Ceauşescu şi aveam deplasări în străinătate... Pot să spun că am făcut geografia Europei cu sportul. Am jucat şi la Academia Militară câţiva ani, apoi am fost antrenor la juniorii Academiei. Dintr-o problemă de sănătate am ieşit la pensie la 27 de ani”, a declarat Dan Herţea (45 ani), din centrul Puchenii Mari.

Câştigătorii au fost distinşi cu diplome şi medalii oferite de organizatori. „Participanţii au posibilitatea să iasă în afara centrelor şi să se întâlnească şi cu alţi oameni. Pentru ei este un eveniment, este un lucru inedit”, a concluzionat directorul adjunct al DASPC Prahova Alexandru Bocioacă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite