Percheziţii la casa unui primar din Prahova şi la sediul Primăriei UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Petre Costache (foto Alex Policală)
Ion Petre Costache (foto Alex Policală)

Mascaţii au descins, miercuri dimineaţă, la casa primarul din comuna prahoveană Băneşti şi la sediul Primăriei. Încă de dimineaţă, funcţionarii publici nu au mai fost lădsaţi să intre în clădire, pentru desfăşurarea percheziţiilor fără întreruperi

UPDATE ora 15.55

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au confirmat că primarul Petre Costache, de la PDL, este pe lista suspecților:

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti se află înregistrat dosarul penal nr. 613/P/2010 în care se efectuează cercetări faţă de un număr de 9 învinuiţi şi alte persoane, printre care primarul localităţii Băneşti şi angajaţi ai Primăriei Băneşti, în legătură cu care există suspiciunea cu privire la săvârşirea unor fapte penale.

În prezent se desfăşoară activităţi de urmărire penală, urmând ca elementele noi, vizavi de faptele cercetate şi de participaţia fiecărei persoane implicată, să fie furnizate după finalizarea activităţilor, care în momentul de faţă sunt în curs de desfăşurare", se arată într-un comunicat al instituției. 

UPDATE ora 12.00:

Miercuri dimineață au avut loc nu mai puțin de 12 percheziţii în comuna Băneşti, inclusiv la casa edilului Petre Costache şi la sediul Primăriei. „Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti se află înregistrat dosarul nr. 613/P/2010 în care se efectuează cercetări faţă de un număr de 9 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave prev. de art. 208 al.1-209 al.1,4 C.p. (furt conductă magistrală transport produse petroliere aparţinând Petrotrans şi OMV Petrom), dare de mită prev. de art. 255 C.p. şi luare de mită prev. de art. 254 C.p., trafic de infuenţă prev. de art. 257 C.p., abuz în serviciu în formă calificată prev. de art. 2481 C.p., fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 290 C.p.", se arată într-un răspuns oficial primit de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

UPDATE ora 10.20:

„Vă pot confirma că pe rol se află un dosar în care au loc aceste percheziţii desfăşurate la Primăria Băneşti, însă mai multe informaţii nu pot oferi decât după finalizarea lor", ne-a comunicat procurorul Roxana  Armăşelu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La ora 10.00, la numărul de telefon al Primăriei Băneşti nu răspundea nimeni.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au desfăşurat, miercuri dimineaţă, o percheziţie la domiciliul primarului din comuna Băneşti, Petre Costache. Ulterior, mascaţii au descins şi la sediul administraţiei locale, unde toţi funcţionarii publici au fost rugaţi să părăsească incinta pentru desfăşurarea percheziţiilor fără probleme.

Deşi încă nu a fost confirmat oficial, se pare că motivul acestor percheziţii ţine de anumite achiziţii publice desfăşurate, primarul fiind implicat într-un caz de corupţie.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite