Percheziții la două clanuri rivale din Prahova, după ce s-au amenințat cu moartea UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhiva
FOTO arhiva

75 de jandarmi și 200 de polițiști au descins, miercuri, în 33 de locuințe din Prahova (30 din Ploiești, două din Câmpina și una din Bărcănești) în căutare de arme. Polițiștii au hotărât să intervină după ce doi dintre membrii unor clanuri prahovene rivale (zavragii și ursarii) s-au amenințat cu moartea.

UPDATE ORA 14.20

Cele două grupări infracţionale au intrat în conflict din cauza unor divergenţe de ordin financiar.

În urma percheziţiilor, au fost depistate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei pistoale cu bile, o puşcă cu aer comprimat, 12 săbii, două dispozitive cu electroşocuri, trei bastoane metalice telescopice, opt cocteiluri "Molotov", două topoare, trei bâte de baseball, nouă ţevi de un ţol, două cozi de topor, 15.000 de euro şi 40.000 de lei.

20 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.

Membrii celor două grupări sunt cercetaţi în cinci dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, portul fără drept de armă albă, distrugere şi ameninţare.

La percheziţii au participat 204 poliţişti şi 75 jandarmi, fiind utilizate 70 autospeciale.

ORA 7.30

După ce doi dintre membrii unor clanuri rivale s-au bătut, în Ploiești, pe 25 martie, amenințările cu moartea au început să curgă la adresa ambelor părți.

Sesizați, polițiștii au hotărât să deschidă o anchetă. Aceștia au descins în locuințele membrilor grupării în căutare de arme. Până acum au fost găsite două cocktailuri Molotov.

Vom reveni cu amănunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite