Percheziţii în Prahova la o grupare specializată în evaziuni cu produse petroliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O importantă grupare infracţională, specializată în spălare de bani şi evaziune fiscală prin intermediul comerţului de produse petroliere, a fost destructurată, în această dimineaţă, de către procurorii Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism Ploieşti

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi dimineaţă, opt percheziţii domiciliare, în Bucureşti, Ploieşti, Păuleşti şi Strejnic, la locuinţele mai multor persoane suspectate că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în spălare de bani şi evaziuni din comerţul ilicit cu produse petroliere. Sub coordonarea liderilor, Ungureanu Daniel Cătălin, Ivan Lucian Cătălin şi Carp Laurenţiu Ionuţ, membrii grupării au utilizat un număr de treizeci de societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, au arătat anchetatorii.

În baza facturilor fictive de achiziţii emise de firmele „fantomă" controlate de către învinuiţi, a fost dedus în mod nelegal TVA şi s-au sustras de la plata impozitului pe profit şi accize, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională fiind de aproximativ 6 milioane de lei.

Firmele vindeau ulei industrial pe post de motorină, desfacerea făcându-se la mai multe benzinării din ţară. Reclamaţiile au început să curgă, iar firma a intrat în atenţia anchetatorilor după ce un client care a cumpărat „motorina“ a reclamat că i s-a stricat un buldo-excavator de aproape 100.000 de euro.

În perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2010, învinuiţii Ungureanu Daniel Cătălin şi Ivan Lucian Cătălin au indus în eroare reprezentanţii S.C.ANA OIL S.R.L. Sibiu cu ocazia desfăşurării unor operaţiuni comerciale având ca obiect produse petroliere, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 300.000 lei. În vederea recuperării prejudiciului a fost instituit sechestru asigurator pe mai multe imobile în valoare de aproximativ 5 milioane lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite