Ploieşti: Pensionarii vor primi pachete “anticriză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Pensionarii vor primi pachete “anticriză”
Ploieşti: Pensionarii vor primi pachete “anticriză”

Pensionarii ploieşteni cu venituri sub 500 de lei vor primi ajutor din partea municipalităţii. Din luna august şi până în ianuarie 2010, Primăria va distribui pachete cu alimente de bază câtorva mii de familii aflate în dificultate.

Primăria Ploieşti a iniţiat un program anticriză, prin care să ajute pensionarii cu venituri mici să treacă mai uşor peste această perioadă. În acest sens, în urma unui protocol încheiat cu trei societăţi din Prahova (SC Lido Gârbea SRL, SC Afiliu Trans SRL şi SC Agrisol Internaţional R.O. SRL), aproximativ 5000 de varstnici vor primi în fiecare lună pachete cu alimente.

 “Este vorba de un program social prin care persoanele care au un venit de cel mult 500 de lei vor primi alimente proaspete. Fiecare pachet care urmează să fie distribuit va conţine câte un pui, un kilogram de zahăr, unul de orez, un kilogram de făină şi probabil că şi câte un litru de ulei, deocamdată suntem în discuţii cu o societate care produce ulei”, a precizat Cristina Iancu, şef Birou Comunicare în cadrul Primăriei Ploieşti.

Casa Judeţeană de Pensii Prahova va întocmi listele cu cei 5000 de beneficiari ai ajutorului anticriză şi le va trimite municipalităţii.

Mai mult ajutor pentru pensionari
Câţiva dintre ploieştenii care deja au auzit că se vor distribui pachete cu alimente celor cu venituri mici sunt de părere că nu doar persoanele a căror pensie este mai mică de 500 de lei ar trebui să fie incluse în program.

“Vă spun eu că şi cu 600 e acelaşi lucru, tot greu se trăieşte. Ar fi necesar şi bine pentru noi să ne ofere celor care câştigă până în 700 de lei câte un ajutor ca asta, precum  şi alte gratuităţi cum ar fi câteva consultaţii la medic”, este de părere Mioara Sică, o ploieşteancă în vâstă de 67 de ani.

“Ar fi tare bine. Nu iau mai mult de 400 de lei pe lună, soţiul are ceva mai mult. Dar am înţeles că vom primi cei cu venituri mici ceva mâncare. Dacă te gândeşti că dai 20 de lei pe un pui şi pe celelalte încă 30 sau 40 de lei, sunt ceva bani. Asta ar fi trebuit să facă nu de acum, ci dintodeauna. Cina s-a gândit la noi este de lăudat”, a spus Sanda Stoica, o pensionară de 70 de ani.

Vor fi distrubuite de comunitari
Acţiunea va demara în luna august, iar protocoalele de colaborare cu cele trei societăţi au fost semnate pentru o perioadă de şase luni. Fiecare din cele 5000 de pachete “anticriză” valorează aproximativ 50 de lei. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, alimente vor fi distribuite direct la domiciliul baneficiarilor, prin intermediul poliţiştilor comunitari.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite