Ploieşti: Lansare de carte în Penitenciarul Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Lansare de carte în Penitenciarul Ploieşti
Ploieşti: Lansare de carte în Penitenciarul Ploieşti

Cartea „Confesiunile unui gardian”, are ca autor un fost cadrul activ al serviciului de resort atât pe vremea comunismului, cât şi după 1989.

Penitenciarul Ploieşti a fost gazda unui eveniment inedit şi anume lansarea celei de-a III-a ediţii a cărţii „Confesiunile unui Gardian”, de Ioan Chertiţie, un fost subofiţer la arma „penitenciare” în Baia Mare, înainte şi după anul 1989. Evenimentul a avut loc în prezenţa autorului şi a numeroşi invitaţi, printre reprezentanţi ai instituţiilor statului din judeţul Prahova şi ai ONG-urilor cu care colaborează instituţia pe linia reintegrării sociale a persoanelor private de libertate.

„Administraţia Naţională a Penitenciarelor încurajează acest tip de manifestări, dorind să demonstreze schimbarea mentalităţilor din sistem, totodată evidenţiind şi diferenţele esenţiale dintre anumite cutume abuzive din trecut şi sistemul actual de detenţie, în care se fac eforturi susţinute pentru respectarea drepturilor omului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploieşti, Mariana Tudor.
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite