Ploieşti: La Pediatrie, părinţii sunt verificaţi dacă au gripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Spitalul de Pediatrie vizitele sunt suspendate. Pentru ca ce mici aflaţi pe paturile de spital să nu mai plângă de dorul părinţilor, medicii au devenit mai permisivi şi au “slăbit” carantina.

Săptămâna aceasta, doi copii bolnavi de  gripa nouă au  ajuns la camera de gardă a Spitalului de Peditrie din Ploieşti, de unde au fost redirectionaţi către Spitalul de Boli Infecţioase. Din această cauză, conducerea unităţii a înăsprit măsurile de izolare în carantină, pentru a preveni răspândirea virusului în unitatea spitalicească.

Totuşi, ieri, la insistenţele părinţilor nervoşi că nu pot sta de vorbă cu copiii lor internaţi, neavând voie să intre în contact cu ei decât prin intermediul infirmierelor, şi după ce au început şi cei mici să plângă de dorul părinţilor, medicii au devenit mai permisivi.

“Verificăm toţi aparţinătorii să vedem dacă sunt sau nu răciţi sau dacă prezintă simptomele noii gripe. Dacă este aşa îi ţinem afară şi le preluăm pachetele şi ce mai au de dat copiilor. În schimb, dacă sunt sănătoşi îi mai lăsăm să-şi vadă copiii preţ de câteva minute. Sunt mulţi micuţi care plâng în continuu după mama şi după tata şi nu ai cum să le explici situaţia astfel încât să înţeleagă”, a declarat medicul pediatru Carmen Iorga.

Sunt păziţi de gardieni
Trierea părinţilor sănătoşi de cei bolnavi are loc la cabinetele Camerei de Gardă. Cei care strănută sau tuşesc nu pot trece de gardieni.

“Am venit să-mi văd nepoata. I-am adus două iaurturi şi un piure cu friptură. Chiar dacă am insistat să o văd nu am avut cum. Şi eu am fost răcită şi cred că şi-au dat seama de asta. Una dintre surorile medicale s-a dus să-I ducă pachetul”, a spus Sanda Chioveanu, din Ploieşti.

“Eu pot spune că am fost fericită. Mi-am văzut fiica, dar a coborât ea la mine. E mai bine să prevenim răspândirea bolii decât să ne trezim că purtăm virusul ucigaş”, consideră Teodora Popescu, mama unui fete de 12 ani.

Afectaţi de separarea de părinţi
Părinţii care nu trec de testul medical pentru a-şi vedea copiii au posibilitatea să vorbească cu ei la telefon, prin centrala unităţii.

“Copiii nu pot înţelege precum adulţii ce li se întâmplă. Ei nu stau acolo la grădiniţă, sunt în tratament şi practic sunt afectaţi nu doar din cauza bolii, ci şi de separarea forţată de părinţii lor. Conducerea de la Pediatrie trebuie sa procedeze astfel încât să le permită părinţilor să intre în spital. Sa le ofere oamenilor echipamente speciale, pelerine, măşti şi mănuşi şi să-i lase să intre în contact cu copiii”, a explicat Anca Verbovschi, psiholog clinician.

Ministerul Sănătăţii a instaurat carantina în toate spitalele din ţară, şi triaj separat pentru gripă în unităţile de urgenţă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite