Ploieşti: Frigul creşte numărul urgenţelor la Pediatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Frigul creşte numărul urgenţelor la Pediatrie
Ploieşti: Frigul creşte numărul urgenţelor la Pediatrie

Medicii Spitalului de Pediatrie din Ploieşti fac faţă cu greu numărului mare de cazuri de copii cu infecţii ale căilor respiratorii. Părinţii se plâng că frigul din apartamente le-a îmbolnăvit copiii.

Temperaturile scăzute înregistrate în ultimele zile au aglomerat Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, singurul cu acest profil din judeţ. Numai la Unitatea de Primiri Urgenţe au sosit ieri peste 130 de cazuri de copii, majoritatea cu afecţiuni ale căilor respiratorii. Medicii spun că numărul acestora va creşte simţitor, dacă locuinţele sau unităţile de învăţământ nu vor fi încălzite.

“Cei mai mulţi ajung la noi în timpul nopţii. Au venit oameni din tot judeţul, chiar şi din cele mai îndepărtate localităţi, cu maşina sau cu ambulanţa. Şi-au adus copiii răciţi, cu infecţii respitatorii combinate cu probleme digestive. Copilul are temperatură, dar şi dureri de stomac şi vărsături”, a explicat Niculina Cremenescu, medic cadrul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti.

Aceasta le sugerează părinţilor să nu se prezinte cu copiii lor direct la Urgenţe doar pentru o durere în gât şi să apeleze cu încredere la medicul de familie. “Putem foarte simplu să evităm aglomeraţia. În afară de cazurile care vin noaptea, pe timp de zi părintele trebuie să meargă mai întâi la medicul de familie. Acesta va stabili dacă este urgenţă sau nu. Dacă nu este, atunci îi va da medicamente şi va fi tratat la domiciliu”, a mai precizat medicul pediatru.

Atenţie la medicamente!
 Înghesuială este zilele acestea şi în Ambulatoriul unităţii de pediatrie, unde părinţii sunt nevoiţi să vină cu ore înainte de consultaţie pentru a prinde bonuri de ordine. “Am copilul răcit, mi s-a spus că nu este urgenţă şi m-au trimis la un cabinet din ambulatoriu. Suntem foarte mulţi cei care aşteptăm. Ca să nu mai vorbim de faptul că spaţiul este prea îngust, pe hol. Dacă nu era aşa frig în casă nu mai ajungeam aici”, a spus Adina Iancu, mama unei fetiţe de trei ani. 

Medicii atrag atenţia părinţilor să nu le administreze copiilor leacuri băbeşti şi diverse medicamente fără prescripţie medicală. Acest lucru poate duce la dispariţia simptomelor iniţiale ale bolii, punând în încurcatură medicul la diagnosticare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite