Pe terenul de sport al Colegiului I.L.Caragiale din Ploieşti trece un gard

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproximativ două săptămâni, pe terenul de sport al colegiului din Ploieşti, a apărut un gard metalic. Moştenitorii familiei Ghica au câştigat terenul în instanţă, în 2008 şi, pentru că nu au ajuns la o înţelegere cu Primăria, au început să-şi împrejmuiască proprietatea.

O suprafaţă de 1.400 de metri pătraţi pe care sunt amplasaţi o pistă de atletism şi, parţial, un teren de baschet, dar şi „groapa" celebră a Colegiului Naţional I.L.Caragiale (tribunele), de unde elevii îşi încurajează favoriţii la competiţii sportive, a fost miza unui proces care a durat peste şase ani. Terenul a fost revendicat de nouă persoane, moştenitori ai familiilor Ion şi Petre Ghica, iar aceştia au şi reuşit să câştige, în 2008, după ce procesul a ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „De atunci şi până în urmă cu aproximativ două săptămâni, am folosit fără nici o problemă spaţiul retrocedat. Soarta lui va depinde de negocierile dintre moştenitori şi primărie", ne-a spus Petre Năchilă, directorul colegiului.

Negocieri există încă din 2008, însă proprietarii au cerut atunci 1.300 de euro pe metrul pătrat, adică o tranzacţie de peste 1,8 milioane de euro, o sumă imensă care a şi blocat discuţiile.

Mai multe variante

„Dacă se va proceda la restituirea în natură, cea mai gravă problemă este cea a tribunei. Conformaţia terenului retrocedat este una mai dificilă, astfel că va trebui ori să demolăm toată contrucţia, ori să rămânem cu un semicerc. În plus, vom rămâne fără pista de atletism şi un sfert din terenul de baschet", ne-a mai spus Petre Năchilă.

„Nu o să-i lăsăm să ne ia terenul de sport, vom merge la Primărie în fiecare zi, dacă trebuie. Groapa este marca Caragiale", era revoltată Andreea Mateescu, elevă a colegiului.

La retrocedare, proprietarii au câştigat şi alţi 2.700 de metri pătraţi, aflaţi în imediata vecinătate,  pe care era ampasată o bază de dotări a Poliţiei. „Ultima ofertă a moştenitorilor este răscumpărarea de către Primărie a unei suprafeţe de 1.800 de metri pătraţi, adică mai mult decât ceea ce a intrat în componenţa terenului care a aparţinut colegiului, la un preţ de 900 de euro pe metru pătrat. Căutăm mai multe variante, inclusiv un schimb de terenuri", ne-a spus Oana Iacob, secretarul Primăriei Ploieşti.

Deşi au existat discuţii ca soarta colegiului să fie dezbătută la prima şedinţă de Consiliu Local din acest an, la sfârşitul lunii ianuarie, deocamdată, acest proiect nu a fost inclus pe ordinea de zi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite