Patru indivizi au fugit cu pensiile vârstnicilor din localitatea prahoveană Bucov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furt la drumul mare în comuna prahoveană Bucov. În timp ce distribuia pensiile oamenilor din sat, poştăriţa din Bucov a fost jefuită de indivizi necunoscuţi. Prejudiciul depăşeşte 45.000 de lei, iar poştăriţa poate fi acuzată de neglijenţă în serviciu.

Elena Constantin are 57 de ani şi este din Valea Călugărească. Lucrează de 20 de ani la poşata din Bucov. Ieri după amiază, femeia s-a oprit în faţa porţii familiei Bănică, pentru a le aduce oamenilor pensia. A lăsat geanta pe bicicletă la poartă, preţ de câteva secunde, cât a intrat în curte să-i anunţe pe pensionari să iasă cu buletinul. A fost deajuns pentru ca hoţii să acţioneze.

Un Opel Vectra de culoare albă, cu numărul de înmatriculare B -63-CMA, în care se aflau patru indivizi, a oprit în dreptul bicicletei poştăriţei. Un tânăr a coborât în viteză, a smuls geanta în care se aflau 45.000 de lei, corespondenţă şi alte documente. Maşina cu cei patru indivizi s-a făcut repede nevăzută.

„Am auzit-o pe Nuţi, că aşa îi spunem noi poştăriţei, ţipând după ajutor. Apucase să vadă însă, numărul la maşina în care erau hoţii aşa că am anunţat imediat poliţia", ne-a mărturisit Maria Bănică, pensionara la poarta căreia s-a petrecut jaful.

Câteva zeci de pensionari au rămăs, acum, fără pensiile pe care le aşteptau. „Trebuia să plătesc lumina, gazele, nu mai zic de mîncare. Acum eu ce fac? Sper să ne despăgubească cineva că eu nu am din ce trăi până luna viitoare", ne-a mărturisit Gheorghe Ciobănoiu, un alt păgubit.

Tâlhari de profesie

Din primele cercetări, poliţiştii au reuşit să stabilească un cerc de suspecţi. Se pare că este vorba de un grup de bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 40 de ani, aceeiaşi care au mai jefuit o poştăriţă din Blejoi, la începutul acestui an.

„Din primele cercetări am reuşit să stabilim că este vorba de aceiaşi indivizi. Numerele de înmatriculare de la maşina cu care au fost văzuţi în timpul jafului de la Bucov sunt false, aşa că încă nu am reuşit să dăm de urma indivizilor. Se fac însă cercetări şi în ceea ce o priveşte pe poştăriţa din Bucov. Aceata poate fi acuzată de neglijenţă pentru că a lăsat geanta cu bani nesupravegheată", ne-a declarat insp. Daniel Eadu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

Cei patru indivizi care au jefuit-o pe poştăriţă riscă pînă la 15 ani de închisoare pentru furt calificat. Rămâne de văzut cine va suporta paguba de 45.000 de lei. Reprezentanţii Poştei Prahova au declanşat şi ei o anchetă pentru a stabili dacă vinovată este chiar angajata lor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite