Ploieşti: Patru tineri au vrut să ia bacul cu telefoane acunse în chiloţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Patru tineri au vrut să ia bacul cu telefoane acunse în chiloţi
Ploieşti: Patru tineri au vrut să ia bacul cu telefoane acunse în chiloţi

Cu telefoanele mobile ascunse în lenjeria intimă şi cu handsfree cu căşti, patru tineri care s-au prezentat ieri la cea de-a treia probă a bacalaureatului au încercat să fraudeze acest examen.

Spre marele lor ghinion al celor patru concurenţi care s-au prezentat la proba de limba şi literatura română scris la Grupul Şcolar „Toma Socolescu”, tentativa lor a fost descoperită de câţiva jandarmi care patrulau în zonă.

Aceştia, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, i-au prins pe tineri chiar în momentul în care puneau în fapt tentativa lor de fraudă.

În timp ce băieţii aşteptau în sala de examen răspunsurile la întrebări, într-o maşină parcată chiar în faţa grupului şcolar, tatăl unuia dintre ei le dicta rezolvările direct după manualul de limba română.

Prinşi cu ajutorul preşedintelui
 „Cu sprijinul preşedintelui de examinare din cadrul liceului au fost confruntate listele nominale ale elevilor înscrişi şi astfel am depistat pe Costin D., din satul Olarii Vechi, care susţine examenul în sala numărul 13 având asupra lui tehnică disimulată prin care primea rezolvările subiectelor”, explică comisarul şef Venera Nedelcu din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Au fost exmatriculaţi pe loc
După ce jandarmii şi poliţiştii au intervenit pentru a stopa incidentul, au fost identificaţi şi cei patru tineri inventivi.

Pe lângă Costin D, în sală se mai aflau şi Cosmin Valentin D., care are 19 ani şi este din Târgşorul Vechi şi ploieştenii Cristian D., de 21 de ani şi Eugen D, care are 19 ani.

„Tinerii foloseau un echipament format din micro-căşti wireless, o antenă tip bloc, un adaptor pentru acumulator de 9 volţi, handesfree şi telefoane mobile pentru a transmite informaţiile”, spune căpitanul Mihai Şchiopu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

Vor da bacul anul viitor
Singura măsură pe care jandarmii şi poliţiştii au putut să o ia împotriva acestor tineri a fost excluderea lor din sala de examen, ei vor putea însă să susţină bacalaureatul anul viitor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite