FOTO Pasiune şi performanţă printre ruine, la Hipodromul din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru „resuscitarea" acestuia, ar fi nevoie de 50 de milioane de euro, bani pe care administraţia nu-i are. Pe lângă cheltuielile lunare de întreţinere ale cabalinelor, propriatarii de cai sunt nevoiţi să investească şi în reparaţia grajdurilor.

Cristian Slate este antrenor şi proprietar de cai la Hipodrom. El s-a angajat aici încă de la vârsta de 16 ani şi de atunci nu s-a mai despărţit nicio clipă de caii de concurs.

image

În prezent, el antrenează 30 de cai, cei mai mulţi dintre ei aparţinând Hergheliei „Dor Mărunt" şi a fost desemnat cel mai bun driver al anului trecut.

Pentru un loc într-unul dintre grajdurile de la Hipodrom, Cristian spune că toate cheltuielile cu chiria, mâncarea, tratamentele şi îngrijitorii ajung, lunar, la aproximativ 800 de lei, de exemplar.

image

Reparaţii pe banii chiriaşului

La aceşti bani, se mai adaugă alte câteva sute de lei, pe care bărbatul trebuie să îi bage în reparaţiile curente, fără de care nu şi-ar mai putea desfăşura activitatea.

„Fiecare dintre noi trebuie să întreţină grajdurile", explică Cristian.

image

Banii pe care administraţia îi încaseză din chirie ajung cu greu pentru plata personalului şi a utilităţilor.

Astfel, cele mai multe grajduri au pereţii scorojiţi, cu tencuiala căzută, porţile de delimitare dintre spaţiile de cazare ale cailor lipsesc, precum şi încălzirea acestora.

image

Exemplare de valoare

În ciuda acestui fapt, cursele de trap la Hipodromul din Ploieşti au fost reluate, de la jumătatea lunii ianuarie.

În fiecare duminică, iubitorii acestui sport se reunesc la Hipodrom.

Majoritatea cailor care se întrec în aceste competiţii provin din părinţi campioni şi se „mândresc" cu multe titluri în palmares.

image

Cel mai valoros exemplar a fost achiziţionat cu 4.000 de euro, însă şi alte cabaline sunt evaluate la sume asemănătoare.

Activitate sportivă descurajată

Faptul că municipalitatea nu a reuşit, nici până în acest moment, să reabiliteze Hipodromul din Ploieşti, şi-a pus amprenta însă, şi pe activitatea sportivilor, dar şi a cailor.

image

„Nu sunt condiţii optime pentru cursele de trap, pista a fost completată cu nisip şi au mai fost înlocuiţi stâlpii de delimitare. De asemenea, am mai intrevenit cu sărăriţe şi utilaje pentru tasarea nivelului", explică Melania Dragomir, consilier juridic în cadrul Clubului Sportiv Municipal al Primăriei Ploieşti.

Hipodromul ar putea să redevină ce a fost o dată dacă municipalitatea va investi 50 de milioane de euro în reabilitarea lui completă.

„Se caută fondurile necesare pentru investiţii, fie ele europene sau guvernamentale", adaugă Dragomir.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite