Parlamentul European se va muta pentru două zile la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociatia Euro Spirit din Ploieşti organizează în zilele de 21 şi 22 mai la Colegiul National "Mihai Viteazul" din Ploieşti o sesiune de dezbateri în cadrul căreia va fi simulată o şedinţă a Parlamentului European, informează Ziarul Prahova.

Manifestarea are ca scop iniţierea tinerilor în diferite ramuri ale politicii internaţionale. La eveniment vor participa mai ales elevi şi studenţi care doresc o carieră în domenii precum: ştiinţe politice, relaţii internaţionale sau drept.

Două dintre subiectele discuţiilor sunt conflictul din Libia şi aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen. Sesiunea se va desfăşura în limba engleza şi va avea trei secţiuni: Team Building, Committee Work, General Assembly.

Potrivit Ziarul Prahova, prima parte a evenimentului este rezervată cunoaşterii participanţilor, pentru o colaborare cât mai bună între delegaţii fiecărui comitet. A doua parte va fi constituită din dezbateri pentru stabilirea amendamentelor rezoluţiei, ce va fi prezentată în cadrul Adunării generale. În ultima zi a sesiunii, fiecare comitet îşi va susţine moţiunea de rezoluţie, iar în urma dezbaterilor, moţiunile vor fi votate de către toţi delegaţii.

Perioada de înscriere în acest proiect a început pe 25 aprilie şi se va incheia pe 12 mai. Fisa de candidatură este disponibilă pe site-ul www.eurospirit.ro şi poate fi obţinută şi prin email, trimiţând un mesaj la adresa: radu.simionescu@eurospirit.ro. Taxa de participare este de 100 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite