Parlamentarii prahoveni se lăfăie pe banii noştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de lei se duc lunar pe deconturile parlamentarilor pentru cazare, transport şi telefoane mobile.  În topul aleşilor judeţeni sunt doi PDL-işti, deputatul Cristian Burlacu şi senatorul Georgică Severin. Acesta din urmă cheltuieşte lunar până la 9.000 de lei pe lună doar pentru cazarea în Bucureşti! Adică aproximativ 215 alocaţii pentru copii.

Dintre cei 12 deputaţi de Prahova, parlamentul Cristian Burlacu este cel pentru care statul a decontat cel mai mult în perioada februarie 2009-februarie 2010. Acesta a cheltuit nu mai puţin de 89.242 lei într-un an de zile. Originar din Sinaia, a fost ales deputat pe Valea Prahovei pe listele PNL. În octombrie anul trecut, Burlacu a trecut la PD-L, motivând că a făcut schimbarea pentru o mai bună colaborare cu primarii „portocalii". Deputatul a cheltuit cei mai mulţi bani pentru cazare în Bucureşti, şi anume 46.981 lei.

image

Pe locul doi în topul celor mai cheltuitori deputaţi de Prahova se află PDL-istul Mihai Apostolache. Acesta a cheltuit 80.291 lei. Deşi este din Ploieşti şi ar fi putut face naveta aşa cum au procedat şi alţi parlamentari, Apostolache a preferat să stea în Bucureşti, cheltuind pentru cazare 38.514 lei.

Pe locul trei în top se află deputatul PD-L George Ionescu pentru care Parlamentul a plătit, în perioada analizată, 79.676 lei.

La polul opus, deputatul de Prahova pentru care statul a decontat cei mai puţini bani este Adriana Săftoiu. Parlamentarul PNL a decontat 37.236 lei, având la activ şi o diurnă pentru deplasare în străinătate de 1.869 lei. Deputatul care a vorbit cel mai mult la telefon, chiar mai mult decât preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este fostul prim-ministru Adrian Năstase. Actualul parlamentar de Prahova a decontat 9.923 lei pentru convorbirile telefonice.

Georgică Severin deţine recordul

Şi mai cheltuitori sunt, însă, unii dintre senatorii Prahovei. Georgică Severin, PDL, a cerut deconturi de peste 134.000 de lei doar în primele zece luni ale lui 2009 pentru cazare în Capitală, diurne, cazare şi transport în străinătate. Adăugaţi încă aproximativ 15.000 de lei pe lună pentru cheltuielile biroului senatorial şi iese o suma fabuloasă. Interesant este şi faptul că, în 2008, Georgică Severin avea un apartament în Bucureşti, dar l-a donat fiicei, cerând apoi până la 9.000 de lei lunar pentru cazare în Capitală. De când este senator, acesta nu a avut nici măcar o iniţiativă legislativă, potrivit www.senat.ro.

La mare distanţă este senatorul PSD Daniel Savu, cu aproape 66.000 de lei deconturi în primele zece luni din 2009 şi Sorin Serioja Chivu, tot PSD, cu peste 60.000 de lei.

Cel mai puţin cheltuitor este Iulian Bădescu, PDL, care face naveta la Ploieşti şi a cheltuit în 2009 sub 30.000 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads

CITEŞTE ŞI:

Administraţia arădeană cheltuie milioane de euro pe investiţii inutile

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite