Ploieşti: Parcurile din oraş vor avea aparate de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Parcurile din oraş vor avea aparate de fitness
Ploieşti: Parcurile din oraş vor avea aparate de fitness

Reprezentanţii municipalităţii au organizat licitaţia pentru achiziţionarea aparatelor, însă câştigătorul nu a fost încă desemnat.

Patru firme s-au arătat interesate să furnizeze aparatele de fitness, acestea participând la licitaţia organizată ieri de către reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public şi Privat Ploieşti. Deschiderea ofertelor a avut loc în prezenţa reprezentanţilor mass-media, însă membrii comisiei de licitaţie au menţionat că procedura nu a fost încheiată, aceştia urmând să ceară lămuriri, în zilele următoare, firmelor participante.

“Este vorba despre patru seturi de aparate de fitness, ceea ce poate însemna două sau mai multe. Acestea urmează să fie instalate în patru parcuri din Ploieşti”, ne-a declarat Dan Ioniţă, directorul ADPP. Parcurile vizate de reprezentanţii primăriei sunt cel de Sala Sporturilor, Aurora Vest, Aleea Petrochimiştilor din cartierul Mihai Bravu şi parcul în care se află statuia lui Mihai Viteazul.

Modelul a fost parcul Libertăţii
Dan Ioniţă a mai precizat că nu au fost depuse solicitări de către ploieşteni pentru montarea unor astfel de aparate, însă ideea a pornit de la parcul Libertăţii situat în apropierea Gării de Vest, singurul parc unde ploieştenii pot face fitness în aer liber.

Cele patru aparate de fitness out-door instalate în acest parc amenajat de o firmă privată sunt solicitate atât de copiii şi tinerii care vor să se menţină în formă dar şi de femeile trecute de prima tinereţe care vor să slăbească.

Cetăţenii sunt de acord cu iniţiativa municipalităţii
Ploieştenii consideră că iniţiativa primăriei este bună , în condiţiile în care nu există multe posibilităţi de a face sport în oraş. “Cred că este bine că se mai gândesc şi la sănătatea copiilor noştri. Pentru că la şcoală orele de sport nu se mai fac cum era odată, copiii sunt îndemnaţi mai mult să înveţe decât să facă mişcare”, ne-a zis Cecilia Ioniţă.

O altă doamnă, trecută de 40 de ani ne-a spus că este o clientă fidelă a aparatelor de fitness montate în parcul Libertăţii şi în fiecare weekend vine pentru a face puţină mişcare. “Eu stau în zona de Vest şi parcul de lângă Gara de Vest este una dintre destinaţiile mele preferate de weekend. Vin şi stau câte o oră, o oră şi jumătate şi iau toate aparatele la rând. Mă bucur dacă vor fi montate astfel de aparate şi în parcul Aurora pentru că eu stau chiar în apropiere şi aşa nu ar mai trebui să merg până la Gară”.

Bugetul alocat aparatelor este de 70.000 lei
În urma unei hotărâri de consiliu aprobate recent de către aleşii locali, prevederea bugetară pentru achiziţia aparatelor de fitness este de 70.000 lei. Conform caietului de sarcini, cele patru seturi urmează să fie livrate şi instalate în 20 de zile de la data comenzii. 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite