Parcările din Ploiești, subiect de scandal între riverani şi firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii care locuiesc la bloc au găsit modalităţi de a-şi proteja locurile de parcare de angajaţii firmelor şi instituţiilor care îşi desfăşoară activitatea în zonă.

În multe dintre parcările din jurul blocurilor ploieştene au loc, zilnic, certuri între locatari şi alţi şoferi care-şi parchează vehiculele în zonă, nu de puţine ori aceste situaţii ducând la agresiuni verbale sau chiar fizice. De exemplu, locatarii de pe strada Intrarea Căminelor ni s-au plâns că în parcările din jurul blocurilor 27 şi 27 A sunt parcate maşinile mai multor firme care îşi desfăşoară activitatea în zonă, riveranii fiind obligaţi să-şi lase maşinile pe alte străzi. 

Pentru liniştea locatarilor, unele asociaţii de proprietari au decis să monteze bariere la intrările în parcări. Este şi cazul asociaţiei de proprietari Centru Civic, din zona Tribunalului Prahova, unde în prezent locatarii nu se mai plâng că nu au unde să-şi lase autoturismele. "Înainte era zăpăceală mare. Rar găseam loc de parcare. Acum, însă, situaţia s-a schimbat", ne-a spus Alexandru Radu, un locatar. 

Amenințări

"Doi ani am tot alergat după aprobări pentru a putea monta această barieră. Locatarii au primit câte o cartelă şi sunt foarte mulţumiţi. Înainte nu se auzeau aici decât certuri, înjurături, clacsoane. Cu astfel de situaţii se confruntă şi alţi locatari, nu puţini fiind preşedinţii asociaţiilor care m-au întrebat cum îşi pot monta bariere", ne-a precizat Neculai Mihăilă, preşedintele asociaţiei de proprietari Centru Civic.

Nemulţumirile celor care parcau în zona blocurilor care aparţin de asociaţia amintită nu au încetat să apară odată cu apariţia barierei. Unele persoane au ameninţat că o vor distruge. "Pentru că am primit ameninţări că ne vor distruge bariera am instalat şi camere de luat vederi astfel încât să fie identificate mai uşor persoanele care săvârşesc astfel de fapte", ne-a mai precizat interlocutorul nostru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite