Pantofii şi ghetele uzate au aglomerat cizmăriile din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cizmarii din Ploieşti au de lucru mai mult ca niciodată în această perioadă a anului. Şi asta pentru că din ce în ce mai multe persoane care nu au bani să-şi cumpere pantofi şi ghete noi îşi duc la reparat încălţămintea veche, care poate fi refolosită.

În magazine, o pereche de pantofi de piele costă între 150 şi 200 de lei, în funcţie de tipul materialului folosit şi de marcă.

„Noi îi ajutăm pe oameni să facă economii. Le înlocuim un fermoar, punem flecuri noi şi chiar tălpi, unde este cazul. Lustruim pielea şi, astfel, pantofii arată ca noi şi pot fi purtaţi încă o perioadă fără probleme. La noi vin în special pensionarii, însă avem şi persoane active, care muncesc, şi care ne solicită serviciile. Oricum, criză este şi la noi, clienţii ne cer să mai negociem preţurile şi, de multe ori, mai ales pentru cei fideli, suntem nevoiţi să facem reduceri", a  spus Valentin Dumă, cizmar la un atelier de reparaţii încălţăminte.

Flecurile pentru o pereche de pantofi de damă costă între 7 şi 10 lei, iar cele pentru bărbaţi sunt 15 lei. Înlocuirea unui fermoar mic este 12 lei, iar cel mare poate costa şi 20 de lei, preţ în care intră atât materialul folosit cât şi manopera. Un petec este 5 lei, iar cusutul-între 3 şi 5 lei. Cine vrea să-şi modernizeze încălţămintea, trebuie să scoată din buzunar 25 de lei, preţ calculat, de exemplu, pentru tăiatul cizmelor şi pus fermoar.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite