Pagubă de 3,6 milioane de euro în bugetul Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii vor fi executaţi silit de la două firme care nu şi-au asumat obligaţiile privind construcţia unui complex rezidenţial la Tătărani, comuna Bărcăneşti.

În 2006, în timpul mandatului lui Florin Anghel, actual deputat, Consiliul Judeţean Prahova s-a asociat cu firma SC Plusvag Investimentos SA Braga Portugalia pentru realizarea unui complex rezidenţial în satul Tătărani pe o suprafaţă de 102,15 ha. Din acest teren, 58,57 ha au fost trecute din domeniul public al judeţului în cel privat, pentru care firma portugheză se obliga să achite un avans de 6,3 milioane de euro, din totalul de 60 de milioane. La finalizarea complexului, în bugetul CJ ar mai fi intrat încă 25 de milioane de euro din vânzarea spaţiilor locative.

În iunie 2007, prin derogare, terenul vândut a fost majorat la 67,86 ha, iar o suprafaţă de 15,8 ha din acesta a fost înstrăinată către SC Plusvag Investimentos SRL Ploieşti - România, o firmă de apartament, pentru 1,5 milioane de euro. În mai 2008, această societate a vândut terenul cumpărat de la CJ Prahova către CS SRP Developement SA Ploieşti pentru 9,5 milioane de euro. Mai exact, un teren cumpărat cu 1,5 milioane de euro a fost revândut cu 9,5 milioane de euro!

Executare silită

Curtea de Conturi a stabilit în 2007 că CJ Prahova ar mai fi trebuit să încaseze încă 3,6 milioane de euro din această asociere, iar datoria va fi executată silit. Banii se vor întoarce către bugetul judeţului ca excedent. „Niciun investitor, de oriunde ar fi el şi în orice domeniu şi-ar desfăşura activitatea, nu are dreptul să prejudicieze, în niciun fel, bugetul locuitorilor Prahovei. În cazul de faţă, cele două societăţi comerciale nu şi-au respectat angajamentele pe care şi le-au asumat", crede Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova.

Complexul rezidenţial de la Tătărani nu a fost început nici până în prezent.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite