Ploieşti: PROTEST. Angajaţii CFR intră în grevă de avertisment în 4 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii CFR vor declanşa o grevă de avertisment la nivel naţional de două ore pe 4 martie, între orele 07.00-09.00, deoarece nu sunt de acord cu disponibilizările de personal la CFR Infrastructură şi CFR Călători, informează Mediafax.

"Miercuri avem concilierea la CFR Călători, iar joi la CFR Infrastructură pe contractele colective de muncă, ce au expirat la 31 ianuarie şi pe disponibilizările de personal stabilite. Chiar dacă vom semna contractele colective de muncă, nu suntem de acord, categoric, cu nicio disponibilizare de personal la cele două companii. Se pare că acest lucru este însă inevitabil şi, prin urmare, în data de 4 martie vom declanşa greva de avertisment la nivel naţional, între orele 07.00-09.00" a precizat Ion Molea.

Potrivit Mediafax, în 15 februarie, sindicaliştii din domeniul feroviar declaraseră, la finalul unei şedinţe cu liderii PSD la Parlament, că angajaţii CFR ar putea să-şi întreruptă activitatea la nivel naţional în circa două săptămâni, dacă Guvernul nu va accepta termenii propuşi pentru noul contract colectiv de muncă.

O zi mai târziu, în 16 februarie, CFR Marfă anunţa că a fost semnat noul Contract Colectiv de Muncă valabil pentru anul 2011, în urma negocierilor colective purtate între administraţie şi partenerii sociali. Potrivit CFR Marfă, toate federaţiile sindicale reprezentative la nivelul SNTFM CFR Marfă au căzut de acord asupra clauzelor noului Contract Colectiv de Muncă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite