PORTRET. Ploieşteanca Dorothea Cristescu „amenajează“ locuinţe în 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Thea creează în 3D interioare agreabile, chiar şi cu puţine piese de mobilier. Tot ea îi ajută pe prahoveni să-şi aleagă perdele şi tapiţerii, care să se asorteze cu mobila.

Ploieşteanca de 23 de ani spune că cel mai important în munca pe care o desfăşoară este comunicarea cu clienţii. Tânăra îi consiliază pe cei care nu ştiu cum să-şi amenajeze interioarele caselor.

La cerere, Dorothea oferă solicitanţilor proiecte 3D ale pieselor de mobilier pe care aceştia vor să le achiziţioneze. „Munca pe care o fac este exact ceea ce mi se potriveşte. Ceea ce îmi place este faptul că le pot oferi clienţilor mei un spaţiu plăcut şi practic prin proiectele 3D , create de mine pentru locuinţa lor, prin culori şi stil. Trebuie să le ofer prin lucrarea mea liniştea şi relaxarea de care au atâta nevoie printr-un concept unitar potrivit cerinţelor şi necesităţilor lor, iar acest lucru îmi dă cea mai mare satisfacţie", spune Thea.

În opinia acesteia, o casă este ca un om: „se judecă şi se apreciază la prima vedere după haina pe care o poartă, dar, trecând peste primele impresii, şi, trecându-i pragul, să ajungi să cunoşti şi să respecţi interiorul".

Ştie ce i se potriveşte clientului

Tânăra este pasionată de psihologia umană şi îi place să studieze caractere. Se mândreşte cu faptul că a ajuns să-şi dea seama încă de la începutul unei discuţii ce vrea clientul şi ce i se potriveşte. „Comunicarea cu clienţii este cea mai importantă, doar aşa putem cunoaşte caracterul, stilul şi necesităţile acestora, care în final se vor reflecta în designul locuinţelor lor", spune ploieşteanca.

Cu multă fantezie, Thea creează în programul 3D camere agreabile, chiar şi cu puţine piese de mobilier. Tot ea se ocupă şi de de elementele auxiliare mobilierului - perdele, covoare,tapiţerii, bineînţeles în funcţie de bugetul clienţilor.

Calitatea primează

„Oamenii sunt interesaţi de calitate, în primul rând, şi apoi, designul prin originalitate este ceea ce îi indeamnă să ne ceară serviciile. La fabrica de mobilă la care sunt angajată, fac parte dintr-o echipă tânără, dinamică, foarte unită şi hotărâtă să depăşească absolut toate barierele care tind către perfecţiune, frumos, simţ artistic şi profesionalism", susţine aceasta.

Thea consideră că mobila e sufletul unei case. „Lemnul acesteia umple şi încălzeşte spaţiile şi creează ambientul unei lumi specifice fiecăruia dintre noi", concluzionează tânăra.

Întrebări şi răspunsuri

Trebuie să ne evaluăm stilul de viaţă pentru afla care sunt cele mai bune soluţii de mobilare?

Locuinţa trebuie să fie o oază de linişte şi în acelaşi timp o sursă de energie. Dăm viaţă căminului nostru şi prin felul în care alegem să ne mobilăm casele. Tot ce se află în casă trebuie să ne ajute să ne încărcăm bateriile, iar grijile de la muncă trebuie lăsate deoparte.

A venit primăvara. Cum ne amenajăm  locuinţa?

Primăvara, casele noastre trebuie să primească un plus de prospeţime. Culorile acestui an sunt inspirate din pastelurile anotimpului. Imprimeurile florale şi stilul retro sunt la mare cautare în această primăvară.

Ce-i place

În puţinul timp liber de care dispune Thea pictează,  citeşte, iar în vacanţe este adepta călătoriilor  în ţară şi străinătate.

Ce nu-i place

„Nu îmi place să văd oameni neajutoraţi, oameni în vârstă, uitaţi şi ignoraţi de societate. Nu îmi plac oamenii falşi şi de asemenea, nu îmi place snobismul", spune Thea.

Profil

Născută: 29 iulie 1983, la Ploieşti

Studii: studentă la Facultatea de Limbi străine, Spiru Haret

Familie: este necăsătorită

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite