PORTRET/ Ploieşteanca Amalia Alexandru vă mobilează casa cu stil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialistă în vânzări, ploieşteanca lucrează la o fabrică care produce mobilă. Ea îi sfătuieşte pe clienţi despre felul în care să-şi amenajeze interiorul casei.

Amalia este absolventă a Colegiului de Birotică din cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe Universităţii de Petrol-Gaze din Ploieşti. „Am ales această specializare, pentru că îmi place foarte mult limba engleză şi era foarte importantă ca materie de studiu. Nu m-am gândit să mă fac profesoară, dar visam să colind lumea şi să intru în contact cu oamenii din diverse culturi, iar engleza mă ajuta să comunic cu ei. Visul mi s-a împlinit. După patru ani, am dat admitere şi la Facultatea de Turism, pe care am absolvit-o recent", povesteşte tânăra.

Vinde idei

Primul loc de muncă al Amaliei Alexandru a fost ca profesor de engleză la o grădiniţă din Ploieşti. Avea doar 19 ani. S-a angajat apoi ca asistent manager la Cramele Prahova. Job-ul despre care spune că i s-a potrivit ca o mănuşă a fost în domeniul vânzărilor.

Am descoperit că munca în vânzări era perfectă pentru mine. Lucram direct cu oamenii, mergeam pe teren, discutam. După ce am lucrat la vreo două firme de profil, m-am angajat la o fabrică producătoare de mobilier, din incinta Parcului Industrial Plopeni. Eu vând idei şi produse oamenilor care vor să-şi amenajeze locuinţele şi birourile. Particip la diverse târguri, unde discut cu potenţialii clienţi. Cei mai mulţi vin cu planul casei, şi în funcţie de ce-şi doresc, idelile pe care le au, de personalitatea lor, le oferim un concept 3D", explică ploieşteanca.

Celor care nu ştiu cum să-şi aranjeze interiorul casei, Amalia le spune pe îndelete cum să procedeje.

„În primul rând, îi întreb de buget. Este important pentru a vedea ce putem oferi. Apoi, le dăm mai multe exemple, le arătam materiale, modele, fie că este vorba despre biblioteci, bucătării, canapele, draperii sau accesorii. Oamenii pun mare preţ pe design şi vor lucruri clasice şi moderne. Totul trebuie să arate bine, să fie în trend şi să coste rezonabil. În continuare se poartă foarte mult lemnul masiv, dar şi palul combinat cu sticlă colorată, personalizată cu tot felul de desene. Tinerilor le place mobilierul îndrăzneţ", spune aceasta.

Amalia este mare amatoare de călătorii. În ultimii patru ani, a vizitat numeroase capitale europene. Cel mai mult i-a plăcut să viziteze Londra, Parisul şi Roma. „Londonezii sunt oameni dezinvolţi, relaxaţi, li se citeşte fericirea pe chip. Nu pun mare preţ pe vestimentaţie, însă sunt demni şi impun respect. Parizienii sunt frumoşi, stilaţi, iar femeile sunt fermecătoare", este de părere ploieşteanca.

Întrebări şi răspunsuri

La ce detalii trebuie să fim atenţi atunci când ne mobilăm casa?

Ideal ar fi să cerem sfatul unui specialist. Însă, dacă nu avem bani pentru aşa ceva, atunci trebuie să căutăm să ne mobilăm locuinţa simplu şi cu bun gust. Nu aglomerăm casa cu obiecte care să ocupe mult spaţiu sau cu biblioteci imense pe tot peretele.

Ce destinaţii de vacanţă ai în plan?

Îmi doresc foarte mult să ajung în Amsterdam, să vizitez Muzeul Van Gogh , să văd renumitele canele, şi, de ce nu, să merg la cumpărături. Apoi, şi visez la o călătorie peste mări şi ţări, în New York.

Ce-i place

Amalia susţine că merge deseori la shopping, pe care-l consideră a fi o artă. „Dacă ştii să cumperi lucruri frumoase şi interesante, care să aibă valoare sentimentală, shopppingul este o artă", ne-a mărturisit tânăra.

Ce nu-i place

„Falsitatea, snobismul, răutatea, invidia sunt acele noncalităţi pe care le detest la această societate. Îmi plac oamenii frumoşi la suflet", spune, sinceră, Amalia Alexandru.

Profil

Născută: 23 iunie 1979, la Ploieşti

Studii: Facultatea de Turism, UPG Ploieşti

Familie: Căsătorită, are o fiică de trei ani

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite