PLOIEŞTI Vezi unde poţi oferi donaţii pentru sinistraţii din Buzău şi Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul din punctele de colectare este în faţa Casei Albe Foto: Alex Policală
Unul din punctele de colectare este în faţa Casei Albe Foto: Alex Policală

Ploieştenii pot face donaţii pentru persoanele din zona Buzău-Vrancea puternic afectate din cauza ninsorilor puternice şi a viscolului. Prefectura, Jandarmeria şi Primăria Ploieşti au deschis, în paralel, puncte de colectare

Prefectura Prahova a anunţat că va organiza un transport de ajutoare umanitare către românii din Buzău şi Vrancea, sechestraţi din cauza ninsorilor puternice şi a viscolului. Cei interesaţi să ofere donaţii pot face acest lucru până luni dimineaţă, la cortul instalat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în faţa Palatului Administrativ.

La scurt timp după acest anunţ, venit duminică, Inspectoratul de Jandarmi a anunţat că a deschis alte două puncte pentru donaţii, la sediul din strada Ghe. Gr. Cantacuzino şi în Piaţa Aurora Vest, în zona pieţei de pepeni. Ploieştenii pot oferi alimente neperisabile, transportul urmând să plece luni dimineaţă către zona afectată. De asemenea, Jandarmeria a deschis puncte de colectare în Câmpina, Mizil şi Vălenii de Munte.

Puteţi dona toată săptămâna

În paralel, Primăria Ploieşti a deschis o campanie proprie de strângere de ajutoare umanitare. Administraţia locală a invitat cetăţenii şi agenţii economici din oraş să dea dovadă din nou spirit de solidaritate şi să sprijine românii afectaţi de căderile masive de zăpadă şi de viscol din judeţul Buzău. Municipalitatea a lansat duminică o acţiune de colectare de ajutoare - alimente neperisabile (paste făinoase, supe instant, conserve, ulei, zahăr, făina, mălai, ceaiuri, biscuiţi, apă, orez,etc.) care vor fi trimise persoanelor afectate de ninsorile din ultimele zile. În acest sens vor fi organizate 4 centre de colectare în Ploiesti: în faţa sediului Primăriei şi la intrarea în magazinele Kaufland Nord, Kaufland Vest şi Real. Aici vor fi montate căsuţe de lemn cu însemnele municipalităţii ,unde ploieştenii pot dona ajutoarele menţionate, se arată într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.

Actiunea va dura o săptămână, iar în aceasta perioadă alimentele vor fi depozitate la Poliţia Locală. La finalul acţiunii, cantitatea colectată va fi transportată la persoanele sinistrate din judeţul Buzău.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite