Orfanii din Băicoi reprezintă România la luptele unifight

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copii instituţionalizaţi sunt campioni naţionali la acest sport, care îmbină deopotrivă tehnicile militare şi stiluri de luptă tradiţionale, şi vor participa la europene.

20 de copii din clubul de arte marţiale de contact din Băicoi s-au întors de la Campionatul Naţional de unifight pentru copii şi juniori (14-17 ani), desfăşurat weekend-ul trecut la Strehaia, cu opt medalii de aur, şapte de argint şi trei de bronz.

Clubul a luat fiinţă din iniţiativa jandarmului Mădălin Tănase care a reuşit să-şi convingă şefii să facă primul parteneriat din ţară între Jandarmeria Română şi un club al copiilor.

Săraci, dar premianţi

Şi nu a greşit, pentru că elevii de aici, majoritatea proveniţi din medii sărace şi chiar orfani, se întorc cu premii de la toate competiţiile unde participă.

„În urma rezultatelor de la Strehaia, doi dintre copiii medaliaţi vor reprezenta România la Campionatul European de Unifight pentru juniori care se va desfăşura în perioada 18-22 august la Reşita. Este un rezultat extraordinar pentru ei, pentru că nimeni nu le dădea vreo şansă acestor copii", ne-a spus Mădălin Tănase.

La competiţie, copiii au participat la două probe: parcurgerea unei piste de aproximativ 60 de metri, cu anumite obstacole şi probe de tir, iar cea de-a doua a constat în lupta din ring, unde s-au folosit tehnici de judo, kick-boxing, box, karate sau lupte greco-romane.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite