Offroad şi adrenalină pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să trăiască o aventură la intensitate maximă, pot alege plimbările offroad cu maşini şi ATV-uri, organizate pe Valea Prahovei. Mai multe firme specializate oferă, contra cost, senzaţii tari în creierii munţilor.

Pentru că în Prahova nu există un circuit de offroad şi nici măcar un club care să organizeze trasee de acest fel, administratorii unor pensiuni şi firme de pe Valea Prahovei au găsit soluţia. „Închiriem jeepuri şi ATV-uri pentru turiştii care vor să facă curse offroad. Traseele pot fi alese în funcţie de preferinţele clienţilor, dar în colaborare cu ghidul nostru, care însoţeşte echipajul", explică Milena Ungureanu, administratorul Hard Travel din Sinaia.

Închirierea unui ATV costă 90 de lei pe oră, însă, pentru o zi întreagă, un turist va plăti 450 de lei. De obicei, o cursă de o zi urmează traseul Sinaia- Babele-Munţii Baiului, iar o cursă de o oră se face între Sinaia şi Cota 1.400. Clienţii pot alege, pentru plimbări offroad şi un jeep Mitsubishi, cu şase locuri, care costă între 80 şi 100 de lei, în funcţie de distanţa dorită. Ghidul grupului este şi şofer.

Citiţi AICI şi despre frumuseţea peşterilor din Prahova

Închirieri de maşini

Reprezentanţii Complexului „Cochet" din Buşteni oferă clienţilor lor posibilitatea de a conduce pe traseele offroad de pe Valea Prahovei unul din cele zece jeepuri Suzuki Vitara. „Avem o călăuză în grup şi mai multe staţii de emisie-recepţie. O cursă începe la ora 10.00 şi se încheie la ora 18.00, cu mai multe opriri. Plecăm la drum în grupuri de cel puţin patru maşini", explică Cosmin Popa, administratorul pensiunii. Preţul unei excursii de o zi este de 100 de euro pe maşină. Autoturismele nu sunt echipate special, iar traseul pe care l-aţi putea urma porneşte de la Lacul Bolboci, trece pe la Peştera Ialomicioarei, ajunge la Cheile Tătarului şi înapoi la pensiune.

image

Adrenalină şi pe două roţi

Dacă nu aveţi curaj să faceţi curse offroad cu vehicule motorizate, puteţi alege o plimbare prin mijlocul pădurii cu... bicicletele. „Am renunţat la ATV-urile din oferta noastră, pentru că erau destul de periculoase şi le-am înlocuit cu biciclete. Turiştii pot face mountainbike pe Valea Azugii, fiind ghidaţi de un însoţitor şi urmând un traseu anume. Excursiile pot fi făcute de turiştii mai experimentaţi şi pe cont propriu, ghidajul făcându-se după marcajele forestiere. Plimbările cu biciclete nu costă nimic, preţul închirierii acestora fiind inclus în costul cazării", spune Mădălina Radu, patronul Pensiunii „Miraj" din Azuga.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite