„Ofertă“ de sezon la Ploieşti: produse auto neverificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antigelul comercializat era prea diluat. Foto: ADS
Antigelul comercializat era prea diluat. Foto: ADS

Mai multe magazine din Ploieşti au fost amendate cu 60.000 de lei, pentru că au comercializat, în această perioadă, produse auto, cum ar fi antigel sau lichid de spălare a parbrizului, care prezentau deficienţe.

Potrivit Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Prahova, pe unul dintre ambalajele de antigel, inspectorii au descoperit că este trecut ca punct de congelare -72 de grade Clesius, dar, în realitate, punctul de congelare era de -20 de grade Celsius.

„Atigelul concentrat care era comercializat avea ca punct de congelare o temperatură mai mică decât antigelul diluat", spune Alexandru Cârdei, inspector în cadrul Comisariatului.

De altfel, angajaţii CJPC au găsit pe rafturile magazinelor şi un lichid de spălare a parbrizului, fabricat la Ploieşti, care a fost lansat pe piaţă fără a fi testat, comercializarea acestuia făcându-se pe răspunderea producătorului. Inspectorii testează, acum, acest produs pentru a vedea dacă este sau nu conform normelor în vigoare. Cele mai multe produse cu nereguli au fost descoperite în supermaketurile din municipiu.

„Comercianţii au fost sancţionaţi pentru informarea defectuoasă a cumpărătorilor, controalele fiind urmate şi în perioada următoare", adaugă Alexandru Cârdei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite