Ofertă de sezon, în pieţele din Ploieşti: gogonele „de criză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Ploieşti, a început goana după legume pentru murături. Pieţele din municipiu au fost invadate de comercianţii de gogonele, conopidă, gogoşari şi rădăcinoase.

Ca să-şi poată vinde marfa, comercianţii de legume au inventat diverse denumiri pentru produsele de pe tarabe, menite să atragă privirile potenţialilor cumpărători.

„Noi avem la vânzare gogonele „de criză", la 2,5 lei kilogramul. Suntem producători şi venim cu legumele de la Vadul Părului. Toate arată bine, sunt ecologice, şi ţinem la preţ pentru că e vorba despre munca noastră. Deocamdată nu avem aşa mulţi clienţi. Oamenii vin, se uită şi pleacă mai departe. Cred că aşteaptă să se mai ieftinească", a spus Ene Vasile, comerciant în piaţa din zona de Nord a Ploieştiului.

Pe tarabe, gogoşarii se vând cu 4-5 lei kilogramul, conopida, cu 4,5 lei, morcovii cu 2,5-3 lei kilogramul, iar ţelina cu 2 lei bucata. Doar cei care cumpără cantităţi mari beneficiază de reduceri.

„Eu am luat vreo 20 de kilograme de gogonele pentru murături. Trebuie să dau 50 de lei, am dat doar 40. Mai cumpăr şi morcovi, şi conopidă. În total, am alocat pentru murături 100 de lei. Atât îmi pot permite, anul acesta", a spus Alexandra Banu, o gospodină de 50 de ani, care se pregăteşte să-şi umple cămara pentru la iarnă.

În hipermarket sunt mai ieftine

Ceva mai ieftine sunt legumele pentru murături, comercializate de hipermarketuri. Acestea sunt vândute cu preţuri cu până la jumătate mai mici decât pe tarabele din pieţe.

Cei care nu au timp să pregătească legumele pentru sezonul rece, le pot cumpăra gata murate. De exemplu, un borcan de castraveţi în oţet, la 800 de grame, costă 3,5-5 lei, în funcţie de firma producătoare, iar unul de gogoşari tot pe atât.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite