O rețea axată pe împrumuturi bancare cu documente false a fost prinsă în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paguba produsă depășește 200.000 de lei. Foto Adevărul
Paguba produsă depășește 200.000 de lei. Foto Adevărul

Grupul infracţional era compus din 4 persoane din Prahova, Ialomiţa şi Bucureşti şi era condus de către un bărbat de 27 de ani din Ploieşti. Membrii rețelei luau între 30 și 50% din banii obținuți de terțe persoane. Paguba este de peste 220.000.

Membrii grupării racolau persoane care nu îndeplineau condiţiile legale pentru obţinerea unor credite, şi, în înţelegere cu acestea, au procedat la falsificarea mai multor documente necesare obţinerii creditelor bancare: contracte individuale de muncă, carnete de muncă, adeverinţe de venit.

Ulterior 12 persoane racolate au solicitat şi obţinut împrumuturi cuprinse între 15.000 - 30.000 lei.

De la fiecare persoană racolată membrii grupării au solicitat şi obţinut sume de bani cuprinse între 30 - 50 % din creditul obţinut. 

14 persoane au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals.

Prejudiciul cauzat mai multor unităţi bancare de pe raza judeţului Prahova este de 221.200 lei.

Pentru a-i prinde, lucrătorii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciul Combaterea Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Ploieşti au documentat activitatea infractorilor în perioada aprilie 2011- februarie  2012.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite