O ploieșteancă este în finala Miss World România FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amalia Gîrbea, elevă la canto, visează la finala din toamnă, de la Londra, a Miss World. Ploieșteanca trebuie să treacă, în septembrie, de alte 31 de concurente din țară, iar atuurile pe care mizează sunt naturalețea chipului și tinerețea.

Va împlini 18 ani în luna august a acestui an, dar nu i-ai da nici 14 pentru că tenul și părul deschise la culoare, precum și ochii verzi, o întineresc și îi dau un aer de copilă care abia a terminat gimnaziul. De altfel, conștientă de aceste avantaje, Amalia speră că va ajunge în finala de la Londra.

image

CLICK PE POZE PENTRU O GALERIE FOTO CU AMALIA GÂRBEA

„Mi-am studiat contra-candidatele și mi-am explicat de ce România nu a câștigat nici măcar un loc trei în anii trecuți la Miss World. Câștigătoarele din alte țări au fost întotdeauna fete foarte naturale, pe când concurentele de la noi păreau mai mature", a remarcat Amalia.

Amalia a ajuns, alături de alte 31 de românce în finala Miss World România, dintr-o întâmplare. „M-am prezentat în Ploiești la o preselecție pentru o agenție de modeling, iar acolo erau alese și fetele pentru Miss World. Am fost extrem de surprinsă când am fost anunțată la telefon că voi reprezenta Ploieștiul la finala națională. În câteva zile figuram deja pe site-ul competiției ca participantă. Am crezut că este o glumă proastă", povestește Amalia.

Finala Miss World România presupune o săptămână de probe și preselecții, pe Valea Prahovei, la Bușteni, în septembrie. Practic, cele 32 de finaliste vor fi într-un „cantonament de frumusețe" la finalul căruia va fi aleasă reprezentanta României la acest concurs cu participare mondială.

Arte plastice și canto

Tangențe cu lumea modei are de mai mult timp și recunoaște că, încă de mică, îi plăcea să se pozeze și să se filmeze în posturi de manechin. „În urmă cu doar câțiva ani, eram mai grăsuță și nu-mi puneam problema unei cariere în modă. Dar am slăbit cu un program regulat de aerobic, iar familia și prietenii m-au îndemnat către modeling. Am luat castigurile unei agenții din București, dar până la această finală nu a mai fost nimic la fel de serios", povestește Amalia.

Chiar dacă pare o norocoasă, ploieșteanca face eforturi să-și mențină greutatea de 54 de kilograme, la o înălțime de 1,75, la fel ca o persoană obișnuită, prin mâncare sănătoasă și sport.

Frumoasa din Ploiești este, în viața de zi cu zi, o muziciană în devenire. Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național de Muzică „George Enescu" din Capitală, Amalia studiază canto și pian. „Până în clasa a VIII-a, am studiat artele plastice la Ploiești, iar alți doi ani muzică. Printr-o întâmplare, am fost remarcată de o profesoară de la Colegiul «George Enescu» și m-am transferat în Capitală, la acest liceu", povestește Amalia despre viața ei de de zi cu zi.

Un eveniment mondial

Anual, Finala Mondială Miss World este un eveniment ce durează o lună, cu mai multe gale preliminarii, cu activități promoționale ale concursului și ale țării gazdă - anul acesta se ține în Anglia, culminând cu un supershow de televiziune, transmis în întreaga lume. Până acum, s-au calificat în finală concurente din peste 70 de țări, iar alte aproximativ 35 de state trebuie să-și desemneze concurentele. Anul trecut, România a fost reprezentată la Miss World de Lavinia Postolache, din Pitești.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite