O pasarelă din centrul Ploieștiului, motiv de dispută. Investitorul amenință cu mutarea afacerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O a doua pasarelă va lega cele două clădiri
O a doua pasarelă va lega cele două clădiri

Firma care administrează mall-ul din centrul Ploieștiului vrea să construiască o a doua pasarelă, între Omnia și Galerii, fapt care nemulțumește locatarii din zonă

Consilierii locali din Ploiești au adoptat vineri, după multe discuții și consultări, un proiect care va nemulțumi cel puțin 30 de ploieșteni.

Pe ordinea de zi a figurat un act adițional la contractul de asociere dintre municipiu şi S.C. Win Magazin S.A, firma care administrează mall-ul din centrul orașului.

Acesta prevede contrucția unei noi pasarele între Galeriile Comerciale şi Magazinul Omnia, iar pentru realizarea acestui proiect, primăria ar trebui să pună la dispoziție o suprafaţă de 6 mp, pentru edificarea pilonilor aferenţi celei de-a doua pasarele de trecere

În schimb, S.C. Win Magazin S.A se obligă să dea o nouă față magazinului, prin remodelarea fațadelor, în maximum un an de la încheierea actului adițional.

Bădescu: „Voi deconta eu politic acest proiect"

Cea de a doua pasarelă nemulțumește locatarii din blocul de la Galeriile Comerciale, iar pentru aceasta au depus peste 30 de sesizări prin care au cerut consilierilor locali să nu aprobe proiectul. Ideea a fost susținută și de consilierii locali din partea PDL care au cerut o prorogare a hotărârii, dar și o pauză de consultări.

În discuții a intervenit primarul Iulian Bădescu care a susținut proiectul investitorului. „Centrul orașului ar trebui să arate într-un anume fel pe care îl doresc toți ploieștenii, nu doar 30 dintre ei, iar firma s-a angajat să refacă fațadele magazinului. S-a pus și problema ca investitorul să mute afacerea în alt oraș dacă nu va putea realiza pasarela. Știu că sunt presiuni din partea locatarilor și că aceștia vor avea un disconfort evident din cauza lucrărilor, dar, dacă vreți, sunt pregătit să decontez eu politic acest lucru pentru că este important pentru societatea din Ploiești", a spus Bădescu.

Argumentele au convins aleșii locali, iar într-un final, proiectul a trecut cu votul a 17 dintre consilieri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite