O fetiță născută acasă, în Prahova, este alintată „Bulgăre de zăpadă“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Bulgăre de zăpadă“ este o fetiță frumoasă și sănătoasă. Foto Alex Policală
„Bulgăre de zăpadă“ este o fetiță frumoasă și sănătoasă. Foto Alex Policală

O fetiță din Prahova, născută în noaptea de 6 spre 7 februarie, este alintată de părinți „Bulgăre de zăpadă", după ce mama i-a dat viață acasă, cu indicații venite la telefon de la medicii de pe Ambulanță.

Are 3,2 kilograme, este foarte frumoasă, are o stare de sănătate perfectă și se numește Elena Denisa Oprica, deși părinții și tot personalul de la Maternitatea din Ploiești o alintă „Bulgăre de zăpadă", pentru că a venit pe lume acasă, într-o comună izolată de nămeți și viscol. Maria, mama fetiței, mai are încă trei băieți și și-a dorit întotdeauna și o fetiță.

A purtat sarcina cu această dorință, deși are 40 de ani. „Mai am acasă trei băieți de 13, 7 și 6 ani, dar cred că fetița va fi cel norocos dintre copii. A vrut să vină pe lume, indiferent de vreme, și nu a avut nici o problemă de sănătate", povestește mama.

Mama ne-a spus că fetița măsoară 52 de centimetri. Foto Alex Policală

Click pe imagini pentru fotografii cu fetița și mama

Sală de nașteri în dormitor

Femeii i-a venit sorocul pe la 1 noaptea și și-a alarmat soțul. După câteva ore, femeia și-a dat seama că i s-a rupt apa și au chemat Ambulanța, însă au fost informați că va dura ceva timp până când vor ajunge la ei. Comuna în care locuiește familia, Colceag, a fost izolată de nămeți și viscol și este localizată la 25 de kilometri de Ploiești.

Cei doi soți au încropit o „sală de nașteri" în dormitor, cu o albie, mai multe prosoape și o foarfecă, iar în tot acest timp au stat la telefon cu medicii de pe Ambulanță. „I-am informat că a ieșit copilul și mi-au spus să tai cordonul ombilical la o mărime de aproximativ 20 de centimetri și să-l leg cu o ață. În cele din urmă, au ajuns cu salvarea și ne-au dus la Maternitate. Eu nici nu apucasem să elimin placenta", povestește mama toată aventura nașterii.

Fără mofturi

Optimismul femeii, puterea de a duce singură nașterea până la capăt, dar și stăpânirea de care a dat dovadă au stârnit admirația medicilor și asistenților de la Maternitatea din Ploiești, mai ales că proaspăta mămică nu s-a menajat în timpul sarcinii și a muncit la camp și prin curte în fiecare zi. „La țară este viață grea, nu poți să faci mofturi și să stai în pat", spune Maria Oprica.

Pe 7 februarie, tot în Prahova, în orașul Urlați, o altă mămică, de 28 de ani, a născut acasă un băiețel. Și acesta are greutatea tot de 3,2 kilograme și atât nou-născutul cât și mămica se simt bine.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite