O femeie însărcinată este în stare critică la Maternitatea din Ploieşti infectată cu AH1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 23 de ani, însărcinată în şapte luni, se află în stare critică la Maternitatea din Ploieşti, după ce a fost infectată cu virusul AH1N1. Medicii au fost nevoiţi să-i facă cezariană, însă, în pofida eforturilor acestora, copilul a trăit doar o zi.

Potrivit managerului Spitalului de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti, medicul Călin Boeru, femeia în vârstă de 23 de ani este din localitatea prahoveană Cărbuneşti şi se află la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului după ce a fost infectată cu virusul AH1N1, transmite Mediafax.

Conform sursei citate, tânăra a ajuns la spital la mijlocul săptămânii trecute, iar joi au apărut primele simtome.

"Având experienţa a astfel de cazuri, joi, în ziua în care au apărut primele semne ale gripei, am anunţat Spitalul de Boli Infecţioase şi tot joi am început tratamentul pentru gripa AH1N1, curând boala a fost confirmată de analizele de laborator făcute vineri la Bucureşti", a declarat pentru Mediafax managerul Maternităţii Ploieşti.

Acesta a precizat că sâmbătă dimineaţă femeia a fost supusă unei operaţii de cezariană, operaţie efectuată în săptămâna a 28 de sarcină. La naştere, fătul avea 900 de grame, iar starea lui generală era foarte proastă, iar în aceste condiţii a supravieţuit doar o zi, a mai spus medicul Călin Boeru.

Acesta este primul caz de infectare cu virusul AH1N1 în acest an în judeţul Prahova.

Femeia este în Secţia de Terapie Intensivă şi respiră cu ajutorul aparatelor.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în acest sezon rece în judeţul Prahova au existat peste zece suspiciuni de infectare cu acest virus, însă până la cazul femeii aflate în maternitate nicuna nu a fost confirmată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite