Nu sunt bani pentru ANL-urile din zona „9 Mai”din Ploiești, destinate chiriaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de construcţie a celor trei blocuri ANL destinate tinerilor, situate în cartierul ploieştean „9 Mai", în apropierea Gării de Vest, sunt în mare întârziere, din cauza lipsei de fonduri.

Garsonierele şi apartamentele cu două şi cu trei camere, în regim de închiriere, ar fi trebuit date în folosinţă din luna ianuarie 2011. Pe şantier au mai rămas doar 35 de muncitori din cei peste 100 câţi erau la demararea proiectului. Motivul este unul „de criză": nu sunt fonduri pentru continuarea lucrărilor.

„Nu am mai primit bani din luna martie. Patronul firmei care are în derulare acest contract i-a pus pe oameni să lucreze cu materialele lui, din banii lui, doar ca să nu-i trimită în şomaj şi să nu piardă contractul. Este bătaie de joc, şi, din păcate, de suferit au tinerii care caută să se mute cât mai repede în locuinţele care le-au fost promise. Cei 35 de muncitori pe care îi coordonez fac munca a mult mai mulţi oameni", s-a plâns Gheorghe Ene, şef de şantier.

O macara în minus

În plus, una dintre macaralele închiriate pentru ridicarea prefabricatelor din beton a fost pusă la pământ de vijelia de acum două zile, îngreunând şi mai mult continuarea lucrărilor în zona blocurilor ANL.

„Vreau să vă spun că erau doi muncitori de-ai noştri în barăci, când a căzut macaraua înaltă de 30 de metri. Puteau fi făcuţi bucăţele, dar au avut mare noroc. Oamenii s-au speriat rău de tot. Acum lucrăm şi mai greu ca înainte. Acum avem de făcut finisajele exterioare şi interioare", a mai spus Gheorghe Ene.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe care derulează programul de constrcuţii de locuinţe nu au putut fi contactaţi pe niciunul dintre numerele de telefon afişate pe site-ul oficial.

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite