Ploieşti: Noul an a debutat cu emoţii şi bucurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Noul an a debutat cu emoţii şi bucurie
Ploieşti: Noul an a debutat cu emoţii şi bucurie

Tinerii prezenţi la Liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Ploieşti au avut încă un motiv de săbătorit în prim zi de şcoală    

Festivitatea de începere a noului an şcolar a fost programată la Liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza” pentru astăzi, la ora 9.30. Cu toate acestea, încă de la ora 8.30 în faţa unităţii de învăţământ au început să se adune tinerii nerăbdători de a-şi revedea colegii de clasă şi profesorii.

Alături de elevii din clasele V-VIII au fost şi câţiva părinţi, care au dorit să fie prezenţi la prima zi de şcoală. Aproape toţi copii au venit cu buchete de flori pentru profesoarele care urmează să le fie diriginte.

„De 23 de ani sunt în învăţământ şi de doi ani predau la «Cuza». Anul acesta voi fi dirigintă la o clasă a XI-a, pentru prima dată, pentru că anul trecut nu am avut nicio clasă. Am planuri mari cu ei, dar mai întâi aş vrea să-i cunosc mai bine şi apoi vom ajunge şi la activităţile extraşcolare, de binefacere, teatru şi altele”, explică profesoara de matematică Daniela Mihalache.

Vacanţa s-a dus
Pe de altă parte, dincolo de bucuria de a fi alături de colegii de şcoală, elevii regretă că vacanţa de vară s-a sfârşit.

„Mi-aş fi dorit să înceapă şcoala prin octombrie, pentru că vacanţa a fost foarte frumoasă, m-am plimbat, am stat pe net, m-am întâlnit cu prietenii. Regret doar că nu am dormit mai mult”, spune eleva Alina Bănică.

 Din liceu a devenit colegiu
Cadrele didactice, părinţii şi elevii prezenţi la deschiderea anului şcolar au avut încă un motiv de bucurie. De astăzi, Liceul teoretic „Alexandru Ioan Cuza” a devenit Colegiu Naţional.

„Astăzi este o zi cu o semnificaţie deosebită pentru fiecare dintre noi. Am venit cu mare plăcere pentru a sărbători rezultatele deosebite ale acestei şcoli care la Bacalaureatul de anul acesta a avut o elevă care a obţinut media 10, cumulată cu mediile celor patru ani de studiu”, spune inspectorul general Nicolae Anghelescu din cadrul Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, prezent la deschidere.

Timp de câteva minute, pe deasupra şcolii a survolat un avion, care a aruncat de la înâlţime flayere conţinând denumirea nouă a unităţii şcolare.

Prima zi
„Prima zi de şcoală este foarte frumoasă, ar fi bine dacă toate zilele de şcoală ar fi ca aceasta, aş veni cu drag şi nu mi s-ar părea niciodată grea. Abia aştept să-mi cunosc şi colegii, după cum am văzut eu până acum par a fi de treabă, sper să mă înţeleg cu ei”, spune Andrei, un bobocel de clasa a V-a.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite