Ploieşti: Noul contract de salubrizare, în dezbaterea asociaţiilor de proprietari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalul punct din caietul de sarcini este împărţirea oraşului în două zone astfel încât să fie desemnaţi doi operatori de salubritate şi nu unul ca până acum.

De astăzi, asociaţiile de locatari îşi pot spune părerea cu privire la noile condiţii pentru desemnarea operatorului de salubritate la licitaţia care va avea loc în toamnă. Criteriile de atribuire a contractului de delegare au fost publicate în revista Uniunii Asociaţiei de Proprietari, exemplarele jurnalului urmând să fie distribuite către preşedinţii de asociaţii şi administratorii de bloc din Ploieşti.

Preşedintele UAP vrea preţuri mai mici
Preşedintele UAP, Ion Stan este de părere că „acest contract este incomparabil mai bun faţă de cel prezent. Oraşul se va împărţi în două, astfel încât vor fi doi operatori de salubritate între care va exista concurenţă. De asemenea, vor apărea tarife diferenţiate la cei care sortează gunoiul menajer pentru a nu mai exista discuţii ca până acum.

O altă prevedere importantă este preluarea camerelor de precolectare de la blocurile turn de către operator şi apariţia bonurilor de mişcare care existau odată, astfel încât, în momentul ridicării gunoiului asociaţia trebuie să elibereze un bon care să certifice că într-adevăr acesta a fost luat de către operator”. Singura completare pe care Ion Stan ar aduce-o regulamentului ar fi practicarea tuturor serviciilor prevăzute în caietul de sarcini la preţuri mai mici decât în prezent.

Doi operatori de salubritate în oraş
Conform caietului de sarcini pentru achiziţionarea prestaţiei serviciilor publice de salubrizare, contractul de delegare de gestiune se atribuie pe o perioadă de cinci ani cu posibilitatea prelungirii. Suprafaţa municipiului se va împărţi în două sectoare, având ca limită mediană axa Sud-Nord. Un operator poate câştiga numai un singur sector.

Deşeurile depozitate ilegal sunt interzise
Noul contract prevede interzicerea pe domeniul public a deşeurilor depozitate ilegal, aceasta constituind dovada nerespectării graficului de colectare a deşeurilor menajere sau lipsa contractelor cu toţi utilizatorii din zonă. Aceste deşeuri se vor evacua în regim de urgenţă pe cheltuiala operatorului.

În cazul refuzului utilizatorilor de a încheia contract cu operatorul autorizat, se va comunica Regiei Autonome de Servicii Publice, urmând ca aceştia să fie sancţionaţi contravenţional. Potrivit Regulamentului de salubritate al municipiului, amenda pentru utilizarea fără contract de prestare a platformelor de deşeuri menajere ale asociaţiilor este de 100- 500 lei pentru persoane fizice şi de 500-1.500 lei pentru cele juridice.

Tarif
Preţul practicat de actualul operator de salubritate, SC Veolia, pentru colectarea deşeurilor la populaţie este de 4,3 lei cu TVA.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite