Ploieşti: Nou regulament de organizare a parcărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Nou regulament de organizare a parcărilor
Ploieşti: Nou regulament de organizare a parcărilor

Ploieştenii vor plăti un tarfi unic de 2 lei pe oră pentru un loc în parcările cu plată, în toate zonele Ploieştiului.

De săptămâna viitoare, va intra în vigoare noul regulament pentru înfiinţarea, organizarea şi exploatarea spaţiilor destinate parcării auto din Ploieşti. Astfel, persoanele fizice cu domiciliul stabil în zona riverană unei parcări de utilitate publică cu plată şi care deţin autoturisme înmatriculate la adresa respectivă beneficiază de gratuitate în acel parcaj, pe bază de permis de parcare obţinut de la Administraţia Domeniului Public şi Privat.

De asemenea, se va aplica tariful unic de parcare în valoare de 2 lei/ oră/ loc de parcare, respectiv 1 leu/ 30 minute/ loc de parcare. Persoanele fizice sau juridice care prin natura activităţii ocupă temporar domeniul public cu vehicule de transport marfă vor achita ADPP, pe bază de convenţie, suma de 2 lei/ loc de parcare/ oră.

Amenzi până la 2.500 lei
Conform noului regulament, blocarea accesului sau a ieşirii vehiculelor din parcare, nerespectarea marcajului longitudinal  sau depăşirea intervalului de timp înscris pe tichet cu mai mult de 15 minute se sancţionează cu amenzi cuprinse între 500-1.500 lei pentru persoane fizice şi între 1.000-2.500 lei pentru persoane juridice.

Vara, programul de funcţionare al parcărilor în sistem de plată este următorul: de luni până vineri între orele 7.00-19.00, sâmbătă între 8.00-14.00 şi duminică între 8.00 şi 13.00.

Pentru utilizarea parcărilor se emit, la cerere, şi abonamente. Acestea vor fi achiziţionate de la sediul ADPP din Strada Văleni, nr.32, iar preţurile acestora se calculează conform tarifului stabilit de regulamentul aprobat de aleşii locali.
În total, există 1.317 parcări cu plată, cele mai multe – 386 fiind în zona Oborului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite