Ploieşti: Mii de ploieşteni trăiesc pe "Tărâmul Noroaielor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noroiul rezultat în urma ploilor, pe străzile aflate în lucrări de canalizare, în spatele căminelor studenţeşti, i-a adus în pragul disperării pe locuitorii din zonă.

Ploieştenii care au locuinţe în zona de sud a municipiului, pe străzile care frecvent se inundau din cauza ploilor şi a lipsei canalizării, în spatele căminelor Universităţii de Petrol Gaze, au un nou motiv de îngrijorare.

Chiar dacă în zonă au început de ceva timp lucrări de canalizare, din pricina apei pluviale, tot pământul rezultat în urma excavărilor se transformă într-o mare mlaştină.

Oamenii sunt disperaţi că nu-şi mai pot scoate maşinile din curte din cauza valurilor de noroi, şi le este teamă că, din această cauză, Ambulanţa şi Pompierii nu vor putea ajunge la ei în caz de nevoie.

“Am strigat ani de zile şi ne-am rugat să ne bage canalizare că parcă eram mai rău ca la ţară. Acum ne-au băgat ţevile astea mari însă, din cauza vremii,  nu au apucat să facă la toţi racordurile şi uite aşa vedem cum suntem din nou inundaţi. De data asta ne intră în curţi nu doar apa de ploaie, ci şi noroiul”, spune Aretina Chivu, o ploieşteancă de 62 de ani, care locuieşte pe strada Tânărul Muncitor.

“Ne-au băgat canalizarea pe centru, însă racordarea la canal nu s-a făcut însă. Iar când urlăm că ne îngroapă noroiul ne aruncă câteva tone de balast ca să ne închidă gura. Se face însă mai rău ca înainte. Sunt şanturi de noroi, degeaba pun ei pietriş. Încălţămintea se strică, taxiul nu vine la noi. Ne murdărim din cap până-n picioare”, se plânge Gherghina Scalba, care şi ea are casă tot pe Tânărul Muncitor.

Corespodenţa ajunge cu întârziere
“Ne rupem maşinile în două. Eu am parcat-o pe câmp, pentru că nu le mai putem băga pe stradă. Mai grav este faptul că unii muncitori stau la băutură la cârciumă sau pe marginea drumului la taclale”, atrage atenţia Vasile Stoica.

Şi poştaşii ajung cu întârziere pe străzile din spatele căminelor studenţeşti. Pe lângă tolba cu scrisori, aceştia se echipează şi cu cizme de cauciuc ca să poată circula în zona plină de noroi.

“Noroiul va fi oricum curăţat, ca să se poată trece la asfaltare, însă după ce vom termina toate lucrările de canalizare. Estimăm că într-o lună de zile situaţia să fie rezolvată. Vremea este de vină, iar oamenii trebuie să mai aibă puţină răbdare”, a declarat Răzvan Lungu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite