Ce au în comun Nixon și Ghaddafi: Castelul Peleş. Povestea unei inedite campanii de promovare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional Peleş a demarat o inedită campanie de atragere a turiştilor la castelele Peleş şi Pelişor. Mesajul este simplu: „Gerald Ford, Muammar Ghaddafi, Richard Nixon şi Yasser Arafat au vizitat Castelul Peleş. Tu ai fost?"

Castelul Peleş a fost construit, între 1873 și 1914, la iniţiativa Regelui Carol I, pentru a-i servi drept reşedinţă de vară, investită cu funcţii politice, culturale şi simbolice. A fost primul castel din Europa care a avut încălzire centrală și electricitate.

Din 1948 și până în 1989, anul înlăturării regimului comunist în România, castelul a fost, pe rând, muzeu, iar apoi închis, iar mare parte din colecții au fost transferate către muzee din țară. Cu toate acestea, reședința regală a găzduit o serie de reuniuni internaționale și vizite ale unor şefi de stat, printre care Gerald Ford, Muammar Ghaddafi, Richard Nixon și Yasser Arafat.

„Muzeul Național Peleș nu are un buget alocat pentru publicitate, așa că încercăm să ne facem cunoscuți prin metode inedite, cum este și această campanie cu personalitățile care au trecut pragul castelului. Este un mesaj care se adresează adulților, în special, cunoscători ai istoriei recente, și care pot înțelege gluma din spatele acestei promovări și a unei asocieri între Nixon și Ghaddafi", ne-a spus Alexandru Duță, reprezentant al muzeului.

Cele 4 personalități au vizitat castelul în perioada comunistă. Foto peles.ro

Campania de publicitate și promovare a muzeului este realizată în regie proprie.

Din 1990 și până în 2011, peste 6,3 milioane de vizitatori au ajuns la Castelul Peleș. Aproximativ 300.000 de turiști ajung anual la Castel. Este vorba atât de români cât și de vizitatori din SUA, Australia, Japonia si Noua Zeelanda

Biletul dublu, promoție de primăvară

Un imbold pentru a ajunge la castel poate fi și promoția de primăvară de la Peleș, un bilet dublu care asigură vizitarea pentru Castelul Peleş şi Castelul Pelişor cu doar 30, în loc de 40 de lei.

Biletul dublu include vizitarea expoziţiei de bază a Castelului Peleş şi a Castelului Pelişor (însoţit de ghid). Elevii, studenţii şi pensionarii nu pot cumula acest bilet cu reducerile deja existente.

Castelele Peleș și Pelișor pot fi vizitate, în această perioadă, după programul de iarnă, valabil până în data de 14 mai. Astfel, luni și marți, castelele sunt închise, miercuri pot fi vizitate între orele 11.00 și 17.00, iar de joi până duminică, între orele 9.00 și 17.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite