Ninge viscolit pe DN1şi DN1A, în staţiunile montane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În zona Măneciu-Cheia, pe DN1A,  stratul de zăpadă are 2 centimetri grosime. Echipajele de deszăpezire intervin pentru curăţarea carosabilului. Nu sunt probleme în trafic. Şi pe DN1, pe Valea Prahovei, a început să ningă în noaptea de 6 spre 7 ianuarie.

Având în vedere că la munte ninge, iar zăpada şi poleiul au acoperit deja drumul spre Cota 1400, circulaţia a fost restricţionată în aceasta zonă, până luni, 9 ianuarie.

Primăria Sinaia a solicitat poliţiei rutiere să închidă complet acest tronson deoarece condiţiile de trafic nu permit accesul în siguranţă. Politia rutieră a propus restricţionarea accesului. Doar autovehiculele dotate cu lanţuri şi saci cu nisip au voie să intre pe acest drum.

Această măsură nu limitează accesul turiştilor în Munţii Bucegi, aceştia având la dispoziţie telegondola si telecabina care le asigură transportul pe munte. De asemenea, Cota 1400 se afla în zona Parcului Natural şi nu beneficiază de suficiente locuri de parcare, iar deszăpezirea acestui tronson costă aproape jumătate din bugetul cheltuit pe deszăpezirea tuturor drumurilor din Sinaia.

Conform prevederilor art. 8 din Indicativul A.N.D. 525/2005 privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice „participanţii la trafic au obligaţia să-şi pregătească corespunzător şi din timp autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă, să le echipeze cu lanţuri, materiale antiderapante, şi sculele necesare, să utlizeze combustibili corespunzători perioadei friguroase, şi să se informeze din timp şi permanent, înainte de plecare, privind starea drumurilor şi prognozele meteo pentru zonele respective"

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite