Fără Năstase şi Bădescu, PSD Prahova pierde două mandate în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea senatorului Iulian Bãdescu la conducerea Primãriei Ploieşti şi condamnarea lui Adrian Nãstase au lãsat PSD Prahova fãrã douã mandate în Parlament. Aceştia nu mai pot fi înlocuiţi pânã la alegerile din toamnã

Câştigarea alegerilor locale la Ploieşti a adus, pentru senatorul Iulian Bãdescu, obligaţia de a opta între Parlament şi Primãrie. Parlamentarul ploieştean a fost deja validat de magistraţi, aşa că opţiunea este clară. 

Rãmaşi cu un senator mai puţin, social-democraţii prahoveni au primit, miercuri, o nouã loviturã, dupã condamnarea lui Adrian Nãstase la doi ani de închisoare, lucru care va duce, automat, la pierderea mandatului.

„Vom face o evaluare, în aceastã varã, când vom vedea foarte exact pe cine ne bazãm. Existã şi posibilitatea venirii la USL a unor parlamentari din PDL, la nivel naţional. Sunt şi reprezentanţi ai Partidului Democrat Liberal care n-au fãcut rãu şi care au muncit în Parlament şi au avut o activitate în interesul cetãţeanului", a declarat senatorul PSD Daniel Savu, ales pe colegiul uninominal din sudul Ploieştiului. Noua sesiune parlamentarã va începe la 1 septembrie.

Nu se fac anticipate

În ambele situaţii, atât Nãstase, cât şi Bãdescu îşi vor pierde mandatele câştigate în toamna lui 2008. Legea prevede cã înainte cu şase luni de alegerile anunţate nu se mai poate ţine alt scrutin. În concluzie, nu vor mai avea loc alegeri anticipate în cele douã colegii din Prahova.

Şi planurile electorale PSD Prahova au de suferit, în condiţiile în care Năstase, care şi-ar fi câştigat lejer colegiul, ar trebui înlocuit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite