Ploieşti: Muzeul de Artă găzduieşte o expoziţie de excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Muzeul de Artă găzduieşte o expoziţie de excepţie
Ploieşti: Muzeul de Artă găzduieşte o expoziţie de excepţie

Lucrări de pictură şi grafică satirică, realizate de regretarul artist Gheorghiţă Ghinea, cunosct ca Uriaşu vor fi etalate pe simezele ploieştene

9 lucrări de grafică satirică şi 15 de pictură, purtând semnăruta regretatului artist Gheorghiţă Ghinea, cunoscut ca Uriaşu, vor fi expuse la Muzeul de Artă din Ploieşti.

„Expoziţia va fi găzduită în Galeria „Atrium”, care se află la etajul muzeului, până pe 10 noiembrie cel puţin. Expoziţia este o iniţiativă a familiei artistului, pe 23 octombrie fiind vernisată o altă expoziţie la Bertea, care marchează un an de la decesul autorului, care a avut loc pe 28 octombrie 2008”, spune organizatorul expoziţiei, Valter Paraschivescu, din cadrul muzeului ploieştean.

Gheorghiţă Ghinea s-a născut în Bertea la data de 12 septembrie 1956 şi a debut la 13 ani, la Şcoala Primară Bertea cu maeştrii Vasile Chinschi şi Roland Lefranc.

Carieră de succes
Uriaşu a debutat în presă la România Literară şi a fost, pe rând, caricaturist, grafician, pictor, ilustrator de revistă, de carte, a realizat copertă de carte, desene cu umor, grafică de şevalet, pictură pe pânză şi scenografie.

El are până acum peste 10.000 de desene publicate în ziare, reviste, cărţi, albume şi almanahuri atât publicate pe plan local cât şi la nivel naţional.

Artistul a fost recompensat, de-a lungul timpului, cu peste 150 de diplome în domeniu, reprezentând distincţii importante primite în România, Franţa, Coreea de Sus, India, China, Brazilia, Slovacia şi alte ţări. El are lucrări în muzee şi colecţii particulare atât în ţară cât şi în străinătate.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite