Ploieşti: Muzeele oferă vacanţe de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din Ploieşti au posibilitatea să participe la activităţi organizate de reprezentanţii mai multor muzee ploieştene

Elevii ploieşteni care nu vor ajunge în această vacanţă de vară la munte sau la mare, ori la bunicii de la ţară, au posibilitatea de a lua parte la o serie de activităţi organizate de muzeele ploieştene.

Astfel, pentru copiii interesaţi de istorie, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova va demara, în luna iulie, programul „Pagini de istorie la muzeu”.

Potrivit reprezentanţilor muzeului, copiii vor putea vizita muzeul zilnic, în două serii, una de la ora 10.00, la 13.00, iar cea de-a doua de la ora 17.00, la ora 20.00, timp în care vor putea vizita muzeul şi vor putea viziona filme inspirate din vieţile personajelor istorice dar şi despre evenimentele importante din istoria românilor.

Program asemănător
Orice elev poate beneficia de programul „Pagini de istorie la muzeu”, dacă se înscrie din timp şi va achita taxa de participare.

La Muzeul „I.L.Caragiale” va avea loc, în această vacanţă de vară, programul „Ne jucăm şi învăţăm la muzeu”.

"Noi am avut un program asemănător şi anul trecut, iar interesul elevilor pentru el a fost foarte mare”, explică şeful secţiei, Nina Nicolae.

Activităţi zilnice
Copiii şi adolescenţii care s-au înscris în programul de anul trecut de la acest muzeu au vizionat piese de teatru scrise de marele dramaturg român Ion Luca Caragiale, au învăţat poezii şi au luat lecţii de actorie, au plantat câte o floare pe care au îngrijit-o în fiecare zi şi au botezat-o şi au luat parte la toate celelalte activităţi organizate la muzeu, într-un interval de patru ore zilnic, între orele 9.00 şi 13.00.

Doi le pe zi
 „Anul trecut, copiii au putut participa, gratuit, la aceste activităţi de vară”, mai spune Nina Nicolae.

Anul acesta, însă, se va achita o taxă pentru activităţile de la Muzeul „I.L.Caragiale”, ca şi în cazul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie, este de 2 lei pe zi, pentru fiecare participant.

În anii trecuţi, cursuri de vară pentru copii au fost organizate şi de către reprezentanţii Muzeului de Artă din Ploieşti, cursuri în cadrul cărora copiii au putut învăţa tehnici de pictură, compoziţie şi grafică. Timp de câteva ore, în fiecare zi, copiii au realizat desene, fie în ateliere special amenajate în muzeu, fie în aer liber, în curtea instituţiei.

Poezii şi arii muzicale
La muzeele memoriale „Nichita Stanescu” şi „Paul Constantinescu” dar şi la  Muzeul Ceasului „Nicolae Simache”, şcolarii vor putea să-şi petreacă luna iulie învăţând lucruri noi şi foarte utile.

Cei care vor alege Muzeul Ceasului vor învăţa de la un ceasornicar ce presupune reparaţia unui ceas şi cum funcţionează acesta. „Am fost cu clasa mea şi am văzut ceasurile de la muzeu, dar mi-ar plăcea să mă duc şi în vacanţă ca să văd cum funcţionează ceasurile”, ne-a spus Marius Alexandru, un elev de clasa a VII-a, din Ploieşti.

Potrivit muzeografilor, grupe formate din câte 10 elevi vor petrece câteva zile în fiecare secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie, putând învăţa lucruri inedite, de la interpretarea unor roluri pe scenă, la reproducerea unor partituri la diferite instrumente.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite