Mungiu, la avanpremiera „După dealuri“ de la Câmpina, orașul fără cinema!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turnat în cea mai mare parte la Câmpina, filmul „După dealuri" a avut o avanpremieră specială, marți seară, în al doilea municipiu din Prahova. Pentru că orașul nu are cinema, pelicula a fost vizionată la Casa de Cultură.

Sute de persoane au umplut Casa de Cultură „Geo Bogza" din Câmpina, unde a avut loc avanpremiera filmului regizat de Cristian Mungiu. Un film turnat în cea mai mare parte la Câmpina şi prezentat aici într-o avanpremieră specială, aşa cum a promis regizorul încă de la sfârşitul filmărilor.

 „Am fost foarte inspiraţi când am ales Câmpina ca localitate principală pentru filmări, deopotrivă pentru că am primit un sprijin necondiţionat din partea autorităţilor locale cât şi pentru faptul că oraşul ne-a oferit multe opţiuni de locaţii foarte interesante vizual, cu multă atmosferă şi prospeţime", spunea regizorul şi scenaristul Cristian Mungiu.

Marți seară, el a vorbit din nou despre locurile din Câmpina, le-a mulţumit autorităţilor locale şi câmpinenilor pentru "găzduire", dar şi-a exprimat şi părerea de rău că în oraș nu mai există un... cinematograf: "Vă mulţumesc pentru faptul că aţi venit în număr atât de mare să ne vedeţi, mă bucur din tot sufletul că am reuşit să vă scoatem din casă pentru a veni la film, chiar şi în această sală, chiar şi fără cinematograf!", a spus Cristian Mungiu, citat de campinaph.ro.

Alături de Cristi Mungiu, la Câmpina au venit şi cele două actriţe din rolurile principale, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, câştigătoare ale premiilor de interpretare la Festivalul de la Cannes (acolo unde şi Mungiu a primit premiul pentru scenariu).

La finalul avanpremierei, regizorul, cele două actriţe şi ceilalţi membri ai echipei au fost aplaudaţi minute în şir, au acordat autografe şi s-au fotografiat cu toţi cei care au dorit acest lucru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite