Ploieşti: Mulţi ploieşteni devin pescari la sfârşit de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Mulţi ploieşteni devin pescari la sfârşit de săptămână
Ploieşti: Mulţi ploieşteni devin pescari la sfârşit de săptămână

Plătesc o taxă de până la 50 de lei pe zi şi se simt bine, departe de agitaţia de la oraş.

Pentru că este mai ieftin ca un sejur la mare sau la munte, tot mai mulţi ploieşteni aleg să-şi petreacă sfârşitul de săptămână şi chiar o parte din concedii la pescuit, cât mai aproape de casă, pe bălţile din Prahova şi din judeţele învecinate.

Pasionaţii de activităţi outdoor au găsit o modalitate de a se relaxa, pe bani puţini şi departe de agitaţia de la oraş. Îşi cumpără o undiţă, momeli, îşi iau cortul în spate şi pleacă să petreacă un minisejur de două sau trei zile, cu cortul, pe bălţile cu peşte. Cele mai aglomerate lacuri unde se poate practica pescuitul sportiv se află în  localităţile Bucov, Păuleşti, Butimanu, Baloteşti, Tâncăbeşti şi la Snagov.

Aglomeraţie la magazinele de pescuit
Şi magazinele cu articole pentru pescuit din municipiu o duc mai bine în această perioadă a anului. Nici nu poate fi vorba de criză economică după numărul mare de clienţi care le calcă pragul. “Noi deja pot spune că ne-am format o clientelă. Magazinul este plin începând de joi seară şi până sâmbătă, motiv pentru care programul de lucru este de dimineaţă până seara, la ora 22”, a spus Ciprian Ene, vânzător la “Nea Traian”, unul dintre cele mai cunoscute magazine cu articole pentru pescuit din Ploieşti.

“Se cumpără momeli şi anume, porumb, viermi, râme şi mămăligă. Se vând bine şi ustensilele pentru pescuit, adică undiţe şi lansete, dar şi accesoriile, cum ar fi pălării de soare, juvelnice, umbrele  şi scăunele din pânză”, a mai spus acesta. 

Taxă de pescuit
Cei care vor să meargă să dea la undiţă trebuie să ştie că, anul acesta, taxa de pescuit este cuprinsă între 25 şi 50 lei, în funcţie de locaţia unde se pescuieşte, dar şi de numărul ustensilelor special folosite pentru aşa ceva. “Eu mi-am procurat trei lansete şi am şi o undiţă. Cu astea dau la peşte. Este o modalitatea excelentă de a te relaxa, mai ales după ce stai toată zilua şi te încălzeşti într-un birou sau alergând prin oraş, cu treburi. Eu vin cu soţia şi cu fiul meu cel mic. Sportul asta nu costă deloc mult”, a spus Sorin Trică, un ploieştean în vârstă de 44 de ani.

“Îţi cumperi echipament şi fugi de oraş. Scapi de manele şi te o bişnuieşti cu liniştea. Plăteşti o taxă, care nu mise pare mare şi după două zile de pescuit pot spune că sunt ca nou”, este de părere Sandu Angelescu, salariat la o firmă din Ploieşti.

Preţuri de magazin
Undiţe- 13-100 de lei
Lansete – 15- 200 de lei
Mulinete- 15 – 100 de lei
Juvelnic – 5-25 de lei
Momeli – 5-10 lei
Cizme de cauciuc- 50-150 de lei
Cort – 70-150 de lei

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite