Ploieşti: Edi Moldovan a deschis singurul site de sport din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 17 ani de activitate în presa locală, şi-a dorit să reflecte lumea sportului şi a ajuns să fie sursă de informare chiar şi pentru românii din Fiji.

Pasiunea pentru sport a lui Edi Moldovan a început de când avea cinci ani şi asculta la un radio Pacific rezultatele la pronosport.

„Mi se părea mie interesant să stai să intuieşti un rezultat. Cred că de acolo a plecat totul. În timp, când bunicul a început să mă ducă la meciuri am prins dragostea pentru sport. Şi mama era petrolistă adevărată, avea abonament. La mine a fost invers, nu tata, ci mama era cu fotbalul”, îşi aminteşte Edi Moldovan.
.
Pasiune dusă pe terenul de joc
Ca oricărui băiat, sportul care i-a plăcut la început a fost fotbalul. Apoi, a ajuns să se uite cu plăcere chiar şi la cricket, la golf, la sporturi mai puţin cunoscute la noi, dar pe care de consideră senzaţionale.

 „Am şi practicat sport. Eram încântat să mă duc la Petrolul la juniori. Am fost şase luni, la antrenorul Lipănescu, apoi, deşi fizicul nu mă recomanda deloc, am făcut nouă luni rugby, la echipa de juniori a CSU Ploieşti. Am practicat până la un meci la Buzău, când am simţit că mi se rupe coloana şi mi-am dat seama că rugbyul nu este pentru mine povesteşte Edi Moldovan.

 A devenit ziarist
În timp, a ajuns să lucreze în presă, pentru că i-a plăcut mereu să scrie. „Mi-am zis că poate o să le placă şi altora de fac eu. De aici a plecat ideea de a face presă. Eram coleg la jurnalism cu mai multe persoane care au lansat proiectul Radio Prahova şi aşa am început să lucrez.

Au urmat trei televiziuni, un ziar şi acum, ca să fim în trend, cu ziarul online”, spune Edi Moldovan. Treptat, a ajuns să aibă mulţi cititori din afara ţării. „Eşti plăcut surprins să vezi că 14 minute s-a stat pe site şi au fost citite opt articole de o persoană din Fiji. Nu mă gândeam că sunt români acolo care să citească site-ul meu. În top sunt Spania, Italia şi Germania”, mai spune jurmalistul.

Oraş cu tradiţie în sport
Jurnalistul consideră că presa sportivă din Prahova e foarte bine documentată, deşi nu are o formă foarte bine conturată. Din fericire, sunt subiecte destule pentru toată lumea.

„Avem echipă campioană la baschet, am avut echipă în liga naţională de handbal feminin, am avut echipă campioană de trei ori la fotbal... În Prahova a existat sport şi va exista cu siguranţă. În momentul de faţă suntem într-o perioadă de recul, dar subiectele sunt interesante nu doar în plan sportiv. Oamenii care practică sportul prahovean au şi ei poveştile lor”, spune Edi Moldovan.  

Întrebări şi răspunsuri

Ce evenimente doriţi să reflectaţi online?
E.M.: Mi-aş dori să avem o echipă de fotbal care să joace în cupele europene, mi-aş dori să văd echipa Asesoft jucând în euroliga de baschet şi cred că în câţiva ani s-ar putea atinge obiectivul ăsta. Nu în ultimul rând mi-aş dori să văd echipa de handbal Uztel din nou în liga naţională şi în cupele europene.

Care este diferenţa dintre televiziune şi online?
E.M.: Este o diferenţă, pentru că neglijezi mai mult aspectele formale. La televiziune se merge pe imagine şi în România oamenii nu au mentalitatea formată să aprecieze ce spui dacă nu ai o imagine. În primul rând trebuie să ai o imagine şi apoi contează ce spui. În online important e ce spui şi cum transmiţi mesajul.

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să comunic, iar în timpul liber îmi place foarte mult să mă plimb. Din păcate nu reuşesc să o fac pe cât de mult aş vrea. Mai vâd câte un film, dar să nu fie comedie. Şi-mi place să ai curajul de a o lua de la început“, spune Edi

Ce nu-i place
„Nu-mi place să văd mentalitatea retrogradă. Omul care nu face niciodată nimic mă enervează cel mai mult. Poate să fie un om extraordinar, dar care nu se implică. Şi nu-mi place zodia racului, ideea de a da înapoi nu-mi place“, conchide bărbatul.

Profil
Născut
28 august 1973, Bacău

Familie
Căsătorit

Experienţă
17 ani de activitate în presă

Studii
A urmat cursuri universitare de drept si jurnalism

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite