Mobilizare istorică pentru deszăpezirea Ploieştiului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile au expus utilajele în centru înainte de la răspândi prin oraş Foto: Alex Călinoiu
Autorităţile au expus utilajele în centru înainte de la răspândi prin oraş Foto: Alex Călinoiu

Autorităţile ploieştene au prezentat, joi seară, utilajele aduse pentru a îndepărta zăpada de pe străile oraşului. Numărul este unul record, peste 100 de utilaje şi 250 de muncitori, în condiţiile în care nivelul ninsorilor e comparat de primar cu cel din 1954

De teama unor noi ninsori şi, în viitorul apropiat, a eventualelor inundaţii, administraţia locală din Ploieşti a cerut o mobilizare record de utilaje. Pe lângă utilajele folosite la deszăpezirea spaţiilor carosabile, în oraş au mai fost aduse 70 de camioane şi 25 de buldo-excavatoare, special pentru încărcarea şi transportul nămeţilor la staţia de epurare.

Operaţiunea de încărcare a fost lansată din primele zile ale acestei săptămâni, însă cu un număr mai redus de utilaje. Văzând cu ce se confruntă, conducerea Primăriei a cerut un număr de peste două ori mai mare.

„Lucrăm de câteva zile şi am constatat că nu este suficient. Gândiţi-vă că sunt străzi care nu sunt deszăpezite corespunzător şi, aşa cum le mulţumim celor de la Rosal pentru ceea ce fac, la fel îi şi sancţionăm. Este evident că trebuie să ne pregătim pentru săptămâna viitoare, când este posibil să avem temperaturi pe plus. Asta înseamnă o posibilitate de a avea inundaţii. Motiv pentru care, foarte urgent, va trebui să scoatem zăpada. De luni am intrat în această procedură, am avut în fiecare seară 30 de camioane şi în jur de 15-20 de încărcătoare frontale. Este evident că a trebuit să dublăm acest efectiv, pentru a reuşi să scoatem Ploieştiul dintr-o zăpadă care nu a mai fost aşa din 1954. Sunt milioane de tone de zăpadă. Utilajele sunt de la diverse firme, pe contract cu operatorul de salubritate. Acestea n-au niciun fel de legătură cu ceea ce se întâmplă pe partea de deszăpezire curentă", a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului, joi seară, la prezentarea utilajelor. După „vernisajul" desfăşurat între Casa Albă şi Palatul Culturii, utilajele s-au răspândit prin tot oraşul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite