Ministrul de Interne către şefii de deconcentrate: „Atenţie la incompatibilităţi!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabrilel Berca (în centru), alături de prefectul de Prahova şi secretarul de stat Petre Tobă (foto Alex Policală)
Gabrilel Berca (în centru), alături de prefectul de Prahova şi secretarul de stat Petre Tobă (foto Alex Policală)

Cu aproape o lună înainte de începerea campaniei electorale, ministrul Administraţiei şi Internelo, Gabriel Berca, s-a întâlnit cu şefii de deconcentrate din Prahova şi le-a cerut să nu implice în politică instituţiile pe care le conduc şi să aibă mare atenţie la contractele din fonduri europene

Ministrul Administraţiei şi Internelor a avut, miercuri, o şedinţă cu directorii instituţiilor de stat din judeţul Prahova. Gabriel Berca le-a solicitat să acorde prioritate maximă contractelşor din fonduri europene. În paralel, înainte de startul campaniei electorale, ministrul le-a spus directorilor să nu implice în niciun fel bunurile instituţiilor în cursa electorală.

„Le-am ordonat: atenţie mare la achiziţiile publice din fonduri europene! Le-am atras atenţia, dacă au cunoştinţă de incompatibilităţi, să acţioneze ca atare, pentru că România nu-şi poate permite să irosească aceste fonduri“, a declarat Gabriel Berca, la finalul şedinţei.

Legat de funcţionarii care participă la acţiuni politice, ministrul a părut mai îngăduitor. Singura condiţie a fost să nu folosească logistica în campanue. „Mi s-a întâmplat şi mie, după ce am devenit prefect, să găsesc materiale de campanie în maşina Prefecturii. Nu a fost deloc un sentiment plăcut. Nu vreau să văd logistica instituţiilor de stat folosită în acest scop“, a afirmat ministrul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite