Mijloacele de transport public din Ploieşti sunt cuptoare pe roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii care merg cu atobuzul spun că temperaturile ajung şi la 40 de grade, iar mirosul este greu de suportat. Administraţia locală le promite oamenilor că va schimba vechile autobuze şi troleibuze cu unele noi, dotate şi cu aer condiţionat.  

O cursă cu unul dintre mijloacele de transport în comun din Ploieşti, la peste 30 de grade Celsius, presupune multă rezistenţă fizică.

„Nu ai aer să respiri, deşi mai toate geamurile sunt deschise la maximum, însă ventilaţia abia dacă se face. În plus, există acele persoane certate cu apa şi săpunul, care „parfumează" spaţiul din autobuz,  şi aşa limitat din cauza numărului mare de călători", spune ploieşteanca Mihaela Rudaru.

Asemenea ei, alte mii de persoane sunt nemulţumite de condiţiile în care sunt nevoite să călătorească.

„Atunci când vine autobuzul toţi se îmbrâncesc să se urce în el. La orele de vârf, ce să mai zic, că stau oamenii şi pe scări şi pe unde apucă şi îşi suflă în ceafă unii altora. Este o imagine greu de descris", explică un alt călător, Marin Bărbuceanu.

 

Iarna nu-i ca vara

Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului este unul din miile de călători care folosesc mijloacele de transport publice. În urmă cu o săptămână, primarul s-a deplasat cu unul dintre vehiculele Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Ploieşti, însă călătoria nu a fost tocmai pe gustul lui.

„Dacă nu ar fi aceste condiţii meteorologice deosebite nu cred că disconfortul ar fi aşa de mare. Iarna este mai simplu, pentru că toate mijloacele sunt dotate cu sisteme de încălzire, însă vara ele nu au aer condiţionat", explică Andrei Volosevici.

Vin autobuzele periculoase

Potrivit directorului RATP Ploieşti, chiar de mâine vor fi date în folosinţă cele 24 de troleibuze achiziţionate de adminitraţia locală, din Franţa.

Cu toate că autorităţile din  Lausanne au scos aceste vehicule din trafic, în 2005, din cauză că două dintre el au luat foc, consilierii locali din Ploieşti au decis că ele sunt numai bune pentru călătorii ploieşteni.

„Începând de mâine primele troleibuze vor circula pe traseul 202, iar când strada Elena Doamna va fi gata urmează să fie puse în funcţiune şi pe traseul 244", explică Radu Popescu, directorul RATP.

În plus, alte 50 de autobuze ar putea ajunge în parcul RATP Ploieşti, înlocuind autobuzele care circulă în acest moment în municipiu şi care au fost fabricate în perioada dintre anii 1978 şi 1985.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite