Mii de ploieşteni fac frigul în apartamente pentru că li s-au spart caloriferele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In multe blocuri din Ploiesti, instalatiile de incalzire sunt nefunctionale
In multe blocuri din Ploiesti, instalatiile de incalzire sunt nefunctionale

Zeci de blocuri din Ploieşti nu au în continuare căldură, deşi societatea care furnizează agent termic a deschis robineţii pentru a încălzi caloriferele.

Mii de locuitori ai Ploieştiului fac în continuare frigul din cauza problemelor existente la instalaţiile de încălzire. Multor oameni li s-au spart caloriferele, după ce Dalkia a dat drumul la robineţi pentru a furniza agent termic.

"A început să-mi curgă apa în casă, pe parchet, după ce caloriferul s-a umplut cu apă caldă. Este drept, instalaţia este foarte veche, nu am mai schimbat-o de peste zece ani", a spus Sanda Păun, o ploieşteancă de 60 de ani, care locuieşte la bloc. "Ne încălzim dând drumul la cuptorul de la aragaz. Doi vecini de-ai mei s-au trezit cu caloriferele fisurate şi acum facem toţi frigul până când oameni îşi vor cumpăra şi monta unele noi" s-a plâns Argentina Iustin, de 49 de ani.

Cum alegem un radiator?

Caloriferul este unul din cele mai importante elemente ale instalaţiei de încălzire, fiind responsabil de transmisia căldurii în încăpere. În magazinele din Ploieşti, un calorifer electric costă, în funcţie de numărul de elemenţi, de materialul din care este confecţionat (oţel sau aluminiu), şi de firma producătoare, între 70 şi 700 de lei. Acestea însă vă pot încărca factura la electricitate, mai ales dacă le ţineţi deschise tot timpul. Mai convenabile ca preţ, cu până la 20% mai ieftine, sunt radiatoarele care pot fi racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite