Ploieşti: Mii de cereri pentru ajutoarele de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii au depus dosare pentru obţinerea de subvenţii la gaze, lemne şi energie termică.

Aproximativ 9.600 de ploieşteni au depus dosare la Administraţia Serviciilor Sociale şi Comunitare (ASSC) din cadrul Primăriei Ploieşti pentru a beneficia de ajutoarele de încălzire în sezonul rece. Conform statisticilor existente la nivelul instituţiei, sunt aproximativ 4.000 de dosare înregistrate pentru ajutorul la gaze, în jur de 600 pentru achiziţionarea de lemne şi 5.000 depuse de cei care îşi încălzesc apartamentele cu energie termică.

Anul acesta, încă din prima zi în care cetăţenii au putut veni să înregistreze cererile, s-a produs şi o schimbare legislativă importantă care a scăzut plafonul de acordare de la un venit de 615 lei lunar, pe membru de familie, până la 425 de lei lunar, de persoană. Totuşi, „pentru că deja se discuta în media despre faptul că Guvernul ar putea reveni asupra plafonului, persoanele al căror venit pe membru de familie se încadra între 425 de lei şi 615 lei au avut posibilitatea de a depune dosare, pentru orice eventualitate“, ne-a declarat directoul ASSC Ploieşti, Doina Căpuz. Astfel, au fost contabilizate peste 1.000 de cereri pentru indemnizaţie venite de localnici care se încadrează în această categorie.

Luna aceasta pot să apară probleme
„Dacă se revine la vechiul plafon, este posibil ca aprobarea lui să se facă prea târziu, cel puţin pentru luna noiembrie. Vom rezerva, cu siguranţă, un număr de zile, în funcţie de ce o să prevadă şi ordonanţa care va veni, pentru a primi cererile celor care se încadrează între 425 şi 615 lei şi nu au venit la noi până acum. Însă, pentru cei care se încălzesc cu gaze o să fie cam târziu, pentru că ieri a fost termenul limită de transmitere a situaţiei centralizate“, a mai precizat directorul ASSC, Doina Căpuz.

Termen prelungit
Termenul pentru depunerea actelor cu cereri de ajutoare de încălzire pentru energie termică s-a prelungit, astfel încât administratorii de asociaţii de locatari mai pot înregistra şi săptămâna aceasta dosarele. ASSC Ploieşti va avea program de lucru cu publicul în zilele de marţi şi joi, între orele 9.00-16.00.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite