Micuţa Patricia a fost diagnosticată cu o gaură în inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La scurt timp după ce a ieşit din maternitate, Iuliana a aflat că fetiţa ei trebuie operată de urgenţă pentru a se dezvolta normal.

Vioaie, plină de energie şi mereu dornică să descopere cât mai multe lucruri din jurul său, micuţa Patricia nu pare a fi un copil bolnav. Primele simptome ale bolii nu se lasă însă aşteptate: fetiţa a scăzut în greutate şi chiar dacă mănâncă ca mai înainte, nu asimilează.

"În urma unul control efectuat în maternitate, mi s-a spus că suferă de un suflu sistolic, dar nu era ceva grav pentru că majoritatea copiilor se nasc cu aşa ceva, iar pe parcurs dispare. Însă, după o lună şi jumătate, am primit diagnosticul de defect septal ventricular, ceea ce înseamnă că are o gaură în inimă, care se măreşte pe măsură ce se dezvoltă copilul", spune Iuliana Micu, mama fetiţei.

Merg la Târgu-Mureş pentru operaţie

Interesându-se despre clinicile specializate în tratarea unor astfel de probleme, părinţii Patriciei au ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. "Am auzit că ar fi cel mai bun institut din ţară şi am mers aici chiar dacă este mai departe. Am făcut mai multe ecografii, iar pe 6 septembrie ne-a chemat doamna doctor pentru internare. Nu ştiu dacă atunci o să opereze fetiţa, probabil că în funcţie şi de evoluţia bolii", explică Iuliana.  Părinţii fetiţei se descurcă destul de greu cu banii şi le este teamă că nu vor putea strânge suma necesară pentru operaţie.

"Din câte ne-am interesat şi noi, am înţeles că ne-ar trebui 10.000 de lei. Am strâns o parte din bani, dar mai avem nevoie de cel puţin 1.000 de euro pe care nu ştim de unde să îi luăm". Iuliana este în concediu de maternitate şi câştigă 1.200 de lei pe lună, după ce i s-a micşorat indemnizaţia, iar tatăl Patriciei a fost şomer până acum o lună. În prezent este angajat la o firmă de branşamente de apă unde câştigă salariul minim pe economie.  Aproximativ 900 de lei din veniturile părinţilor sunt cheltuiţi pe hăinuţe, lapte şi pampers pentru Patricia, iar restul pentru plata utilităţilor şi a ratei la bancă.

Cum o puteţi ajuta pe Patricia

Persoanele care doresc să o ajute pe Patricia să devină un copil normal, pot dona bani în contul RO46BRDE300SV46528863000. Mama fetiţei, Iuliana Micu, le stă la dispoziţie tuturor celor care vor să afle mai multe detalii despre cazul micuţei la numărul de telefon 0751561297.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite